To je to što me zanima!

'Pravda za Floyda': Zabili su golove i podržali pokret u SAD-u

Kleknuo je nakon zabijenog gola i sagnuo glavu šaljući tako podršku pokretu 'Black Lives Matter' koji je u centru važnosti u protestima diljem Sjedinjenih Država zbog smrti Georgea Floyda
Vidi originalni članak

Marcus Thuram zabio je čak dva gola u pobjedi svoje Borussije Mönchengladbach protiv Union Berlina 4-1.

M'GLADBACH - UNION 4-1 Borussia M'gladbach razbila je Union, Thuram zabio dva gola

Jedan od tih golova, ipak, proslavio je na pomalo nesvakidašnji način. Kleknuo je nakon zabijenog gola i sagnuo glavu šaljući tako podršku pokretu 'Black Lives Matter' koji je u centru važnosti u protestima diljem Sjedinjenih Država zbog smrti Georgea Floyda.

SKANDAL U AMERICI Molio da ga ne ubiju, policajac ga je gnječio 5 minuta. Umro je

Ipak, nije on bio jedini. U kasnijoj utakmici Borussije Dortmund i Paderborna u kojoj je Dortmund slavio 6-1, Jadon Sancho i Hakimi također su podigli svoje majice i zatražili pravdu za preminulog Floyda.

Aktivisti diljem svijeta šalju poruke kojima zahtijevaju pravdu zbog Floydove smrti. Policajac Derek Chauvin koljenom mu je pritiskao vrat preko pet minuta, a naposljetku je Floyda to koštalo života, što je dovelo do velikih protesta u nekoliko američkih gradova. Sve je počelo u Minneapolisu gdje se ovaj nesretan slučaj i dogodio, a protesti su ubrzo izmakli kontroli.

DEREK CHAUVIN Uhićen policajac koji je stiskao vrat Georgea Floyda koljenom

Chauvin je ubrzo optužen za ubojstvo.

Thuram je pokazao da suosjeća s protestima, a podržao ga je i klub, koji je njegovu sliku objavio na Instagram uz opis 'Objašnjenje nije potrebno'.

Thuram je i inače prilično angažiran, a to možda ima poveznicu i s tim što mu je otac bivši nogometaš Lilian Thuram koji je i inače aktivist u borbi protiv rasizma. Bundesligaške zvijezde su se tek pridružile nizu ličnosti iz sportskog svijeta koji daju podršku ovome pokretu. U protestima su sudjelovale brojne NBA zvijezde, a na društvenim mrežama su uz prosvjednike glasno stali i ponajbolji košarkaši svih vremena poput LeBrona Jamesa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Logčno 31.05.2020.

    Američka policija je u zadnje 3 godine ubila 1268 bijelaca i 698 crnaca, znači skoro duplo više bijelaca ...pa nikome ništa. Zanimljivo....Pitanje je pravo ko te demonstracije i nerede organizira i financira...a i zašto ? Pametnima ne treba puno objašnjavat.

  • tom araya 31.05.2020.

    Svaka cast👏

  • GZIRA untd 31.05.2020.

    Sve divno i krasno al mene više zanima da je npr bio bjelac azijat dali bi reagirali

Komentiraj...
Vidi sve komentare