Obavijesti

News

Komentari 177

Molio da ga ne ubiju, policajac ga je gnječio 5 minuta. Umro je

Molio da ga ne ubiju, policajac ga je gnječio 5 minuta. Umro je
4

Muškarac se navodno opirao pri uhićenju na koje je policija pozvana zbog pijanstva. U utorak ujutro, gradonačelnik Jacob Frey potvrdio je da su otpuštena"četiri policajca koja su bila uključena u incident

VIDEO

Smrt jednog Afroamerikanca tijekom uhićenja izazvala je bijes u Minneapolisu, a njegova obitelj upozorava na pretjeranu i nehumanu uporabu sile i na rasizam policije u tom gradu.

Prizor koji je u ponedjeljak navečer snimala prolaznica prikazuje muškarca kojeg na tlu drži policajac pritiskom koljena na vrat. Muškarac, George Floyd (46), se nekoliko minuta žalio da ne može disati. 

- Ne mogu disati, ne mogu disati, molim vas nemojte me ubiti - preklinjao je Floyd za pomoć. Policajac mu je na to govorio da bude miran, a drugi policajac je držao prolaznike na distanci. 

- Ne miče se, ne diše, opipajte mu puls - ponavljao je jedan prolaznik dok su policajci čekali kola hitne pomoći koja su došla za nekoliko minuta, no Floydu nije bilo spasa. Umro je nedugo nakon dolaska u bolnicu. 

Glasnogovornik policije tvrdi da se muškarac opirao pri uhićenju na koje je policija pozvana zbog pijanstva.

U utorak su se prolaznici okupljali i polagali cvijeće na mjestu incidenta, a neki su isticali natpise kojima pozivaju policiju da prestane ubijati Afroamerikance.

Policija iz Minnesote rekla je da je Floyd (46), koji je radio kao zaštitar u restoranu, umro nakon "zdravstvenog incidenta" u "policijskoj interakciji."

Gradonačelnik Jacob Frey potvrdio je da su "otpuštena" četiri policajca koja su bila uključena u incident.

- To je bila ispravna odluka. Vjerujem onome što sam vidio, a ono što sam vidio krivo je na svakoj razini. Biti crnac u Americi ne bi trebala biti smrtna kazna - izjavio je Frey. To je posljednja u nizu optužbi na račun brutalnosti američke policije protiv Afroamerikanaca. 

U utorak navečer, ispred policijske postaje u Minneapolisu policajci su morali koristili suzavac da bi rastjerali masovni prosvjed zbog Floydeove smrti. 

Incident je podsjetio na onaj kad je Eric Garner, također Afroamerikanac, umro nakon uhićenja u New Yorku 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa