To je to što me zanima!

Riječki Van Basten: Švrljuga je kopirao majstoriju Nizozemca

Kad pogledate ovo remek-djelo 29-godišnjeg Riječanina Andre Švrljuge, vratit ćete se 27 godina u prošlost i sjetiti eurogola Marca van Bastena. Gledajte i uživajte...
Vidi originalni članak

Svaki pravi ljubitelj nogometa zna za fantastičan gol Marca van Bastena u finalu Eura 1988. u kojem je Nizozemska svladala SSSR u Münchenu 2-0. Proglašen je jednim od najljepših u povijesti europskih nogometnih prvenstava.

Jedan Hrvat u dalekoj Litvi okuražio se isprobati vrlo sličan udarac iz voleja iz gotovo mrtvog kuta. I uspio je.

Andro Švrljuga , desni bek tamošnjeg prvaka Žalgirisa koji je u drugom pretkolu Lige prvaka prošle sezone igrao protiv Dinama, vjerojatno je zabio gol života u prvenstvenoj utakmici protiv Trakaija na domaćem terenu.

Igrala se 86. minuta utakmice kad je Švrljugin suigrač Mantas Kuklys izveo slobodni udarac ubacivši u protivnički šesnaesterac, igrač gostiju Davidas Aršakianas kratko je odbio glavom, a Andro je opalio po lopti koja je u nevjerojatnom luku završila u suprotnom kutu gola.

Na žalost po zeleno-bijele, eurogol Švrljuge nije bio dovoljan da izvuku pozitivan rezultat iz te utakmice. Izgubili su 2-1, ali su ipak ostali na vrhu tamošnje A-lige s pet bodova prednosti upravo ispred Trakaija osam kola prije kraja prvenstva.

Andro Švrljuga karijeru je počeo u Pomorcu iz Kostrene prije 11 godina, gdje se zadržao tri godine. Tri je sezone potom igrao za Istru 1961 te još dvije za Rijeku prije nego što je 2012. odselio u Litvu i sa Žalgirisom osvojio dva prvenstva, četiri kupa te tri superkupa kao standardni član prve postave.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • fadil nindza 26.09.2015.

    CACICU DAJ MU SANSU...

  • muni seferendi 25.09.2015.

    dokaz da van bastenov gol i nije neka majstorija

  • DjBlaze 25.09.2015.

    Ma tako ce Pivaric matirati Neuera hehehe :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare