To je to što me zanima!

Budžet Rijeke 14 milijuna eura, Franko Andrijašević tužio klub

Proračun 115 milijuna, razlika između prihoda i rashoda 120 tisuća. Franko Andrijašević tužio je klub, ali i on i Rijeka znaju da će igrač svojih 850 tisuća kuna dobiti čim ih uplati - njegov bivši klub, Gent
Vidi originalni članak

I Rijeka je obavila obvezu podnošenja javnog dostupnog Revidiranog godišnjeg kombiniranog financijskog izvještaja za 2021. godinu. Vijesti za sve navijače su: uobičajeno dobre. Damir Mišković - zna posao.

POGLEDAJTE VIDEO: Ri presidente

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukratko: godišnji proračun kluba s Rujevice je cca 14 milijuna eura, a u prošloj godini rashodi su bili veći za zanemarivih 16.000 €

U izvješću oči bode činjenica da je član povijesne šampionske momčadi i nekadašnji kapetan Franko Andrijašević tužio Rijeku za 845.558 kuna (cca 113 tisuća eura), ali i klub i igrač znaju kako se radi o formalnosti jer će Franko taj novac dobiti kad klub u koji je otišao iz Rijeke - Gent, uplati još jednu ratu na ime odštete za - samog Franka.

STOJKOVIĆ NA RUJEVICI 'Bio sam u Juveu i Chelseaju, ali kad mi je Jurić rekao da me želi Rijeka, počeo sam se pakirati!'

HNK Rijeka uredno svake godine otplaćuje kredit za fantastični kamp u okviru kojeg je i stadion Rujevica, a najveći i prihodi i rashodi odnose se, naravno, na prvu momčad.

Na primanja igrača se u 2021. godini potrošili 42,5 milijuna kuna, a od izlaznih transfera zaradilo 54 milijuna. Rijeka je pretprošlu godinu završila s dobiti od 5,5 milijuna kuna i lako je zaključiti kako je prošlogodišnji minimalni minus izravna posljedica pandemijskih uvjeta koji su žestoko pokosili golemu većinu svih pa i najvećih klubova i saveza.

U tom je smislu Rijeka odradila odličan posao na financijskoj održivosti kluba, a sa proračunom kakvog ima još jednom odradila i fantastičnu sportsku sezonu (uz napomenu da je ove sezone: još bolja).

Ponešto konkretnije: za transfer Ivana Nevistića i Daniela Štefulja u Dinamo, Tibora Halilovića u Heerenveen, Momčila Raspopovića u Astru, Stjepana Lončara u Ferencvaros i Milana Ristovskog u Spartak Trnavu, 'Bijeli' su utržili - 54 milijuna kuna.

Prihodi od ulaznica donijeli su 2,7 milijuna, a od sponzora i oglašavanja: 10,3 milijuna kuna (2,5 milijuna od  glavnog sponzora Savu Osiguranje i 550.000 od tehničkog sponzora Jome).

TOMIĆ UOČI DINAMA Krcata Rujevica dočekat će dinamovce: Ma motiva ne fali, znamo što nam donosi pobjeda

Od TV prava zaradilo se 2,8 milijuna, komercijalni prihodi donijeli su 5,8 milijuna, a europskim nastupima zarađeno je 15,4 Uefinih milijuna kuna.

Na primanja igrača Rijeka je u 2021. potrošila 6,8 milijuna kuna više nego godinu ranije. Hajduk je u istoj godini u istu svrhu platio 53,5, Osijek 56, a Dinamo 167,9 milijuna kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Kegla💪🏻 14.04.2022.

    Zasto ovakav naslov Franko tuzio rijeku Morao je da natjera belgijance da plate Rijeci zadnju ratu transfera i onda on dobiva lovu

  • mrmagdens 14.04.2022.

    Hahahaahhahahah koja lakrdij tolko o postenom klubu iz reke

  • ForzaFiumeFOF 14.04.2022.

    To je posao...biti konkurentan u prvenstvu a iza leđa sve uredno i posloženo...nije Miško glup, nije htio trošiti novac u zimskom prijelaznom roku jer svako novo pojačanje treba plaćati, bolje pričekati ljeto, pa pokušati osigurati europu pa se onda pojačavati, sve ima smisla...i ovo dovođenje raznih klinaca iz europe je top posao jer će klub profitirati od toga u skorijoj budućnosti...a koliko znam Rujevica će biti otplaćena do 7 ili 8 mjeseca, tako da će love biti još više, kada dodamo i nova tv prava eto još više love i još bolje i jače Rijeke...SVAKA ČAST

Komentiraj...
Vidi sve komentare