To je to što me zanima!

Dva nova pojačanja na Rujevici: Stigao Murić, dolazi i Tomečak

Nakon Roberta Murića, Rijeka će dovesti još jednog bivšeg Dinamovca. Ivan Tomečak već je igrao za momčad s Rujevice, a treninzima Igora Bišćana trebao bi se priključiti kroz koji dan
Vidi originalni članak

Danas, najkasnije sutra, Rijeka vraća Ivana Tomečaka (29) koji je 2013/14-e igrao na Kantridi. Također, novi igrač Riječana postao je Robert Murić, dosadašnji igrač portugalske Brage.

Tomečak je u prvom navratu došao iz Dinama bez odštete, a prodan Dnipru za 1,1 milijun eura. Nakon Ukrajine igrao je u Al-Nassru i Mechelenu, a na Rujevicu stiže iz Club Bruggea. Ove je sezone u dresu belgijskog kluba odigrao samo 156 minuta u tri utakmice, dok je prošle sezone za Brugge u 15 utakmica zabio jedan gol .

Rijeka ga pamti po sjajnim partijama u bijelom dresu, bas kao Rijekin igrač zabilježio je i svoj jedini nastup za A reprezentaciju. Tomečak ce popuniti prazninu nastalu ozljedom Momčila Raspopovića, a po potrebi može i na lijevog beka tj. desnu ili lijevu polušpicu u Bišćanovom 4-2-3-1 sustavu.

Potpisao još jedan 'bednjanski sin'

U klub je stigao i Robert Murić koji je s Rijekom potpisao ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produljenja na još godinu dana. 

- Prvi dojmovi su odlični, posebice što se tiče kampa i stadiona. Razgovarao sam već s nekoliko igrača u Rijeci koje poznajem od prije i rekli su mi sve najbolje. Znam da je odlična ekipa i mislim da će se dobro uklopiti - rekao je Murić nakon predstavljanja u novom klubu.

Krilni igrač je prošlu sezonu proveo u drugoj momčadi portugalske Brage. Ove je sezone u njihovom dresu zabio dva gola u deset nastupa. Prošao je omladinsku školu Dinama, a tada se neslavno rastao s 'modrima' i otišao u Ajax. Osim u Nizozemskoj igrao je još u talijanskoj Pescari i spomenutoj Bragi. 

Murić je još jedan nogometaš iz Bednje koji će zaigrati u dresu Rijeke nakon Andreja Kramarića koji je lansiran u orbitu europskog nogometa upravo iz riječkog prvoligaša.  

Debi Murića i Tomečaka možemo očekivati već u nedjelju kad Rijeka gostuje u Zaprešiću kod Intera.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • EdgarAllanP 05.02.2019.

    filijala se nadopunjava

  • rođo101 05.02.2019.

    zar taj murić nije postao glavni nositelj ajaxa,pa kd je otišao u ajax pričalo se da je to mali mesi

  • Exterminator 05.02.2019.

    Hoću ja u Rijeku na jednu sezonu ! Pa poslije u Bundesligu ili Seria A

Komentiraj...
Vidi sve komentare