To je to što me zanima!

'Rijeka ima previše igrača, sad su uplašeni i ne vjeruju u sebe, ali počeli smo mijenjati tu priču'

Nisam toliko bahat da mislim da mogu sve shvatiti ili promijeniti, ali već od subote mi moramo početi izvlačiti Rijeku s pozicije na kojoj se nalazi. Ne znam sastav, jedva da sam im popamtio imena, kaže Cosmi
Vidi originalni članak

U subotu od 18 sati i 30 minuta na Rujevici počinje era Sersea Cosmija. Talijan dočekuje Osijek s ispuhanom momčadi koja nikog nije pobijedila u osam utakmica, ima najlošiji start u sezonu u zadnjih gotovo 30 godina i potonula je psihički.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cosmi je u petak poslijepodne sjeo pred kamere pa s javnošću podijelio što je vidio u ovih 4-5 dana koliko vodi momčad.

- Moja prva utakmica na čelu riječke momčadi, prva u klubu van Italije. Bit će posebna emocija za mene i moje suradnike. Znam da su od sutra svačija očekivanja da budemo bolji jer Rijeka je preveliki klub da bude zadnji. Momčad je na treninzima pokazala reakciju koja nam daje za pravo nadati se kako odmah od sutra polako idemo van iz ove teške situacije - počeo je Cosmi.

- Nisam toliko bahat da mislim kako sam nakon sam nakon četiri dana sve shvatio. Najteže mi je bilo popamtiti imena svih igrača. Imam ideju o tome kojih će 11 početi i u kojem sustavu. Ali nije stvar tih 11 nego svih u klubu. I navijača, da, ali za njih ne brinem. Oni će sigurno biti na razini Rijeke.

Na čemu se posebno radilo ovog tjedna, na kom segmentu: taktika, kondicija, psiha...?

- Na svemu. Rekao sam im malo novih ideja. Malo, ali jasnih. Nisam igrače želio preplaviti informacijama i novitetima.

Kakvu ste momčad zatekli?

- Uspavanu. Zapravo više: preplašenu. To je problem svih momčadi koje uđu u lošu seriju. Izgube samopouzdanje. A mi moramo vjerovati u sebe! Jer imamo igrače koji moraju bolje. I to hoću vidjeti odmah protiv Osijeka.

Dakle, optimizam?

- Ma naravno. Ja sam realist, ali optimizam me ponio čim sam sjeo u auto i krenuo u Rijeku, a još više kad sam upoznao predsjednika te vidio grad i ove svjetske uvjete u kojima se na Rujevici radi. A kad čujem huk naših navijača bit ću još veći optimist.

S koliko ste igrača radili tijekom tjedna i je li taj broj prevelil?

- Je, previše ih je! Čak i s ozlijeđenima. To zna imati jako loš psihološki efekt tako da ću taj broj smanjiti (Coupland i Bristrić su priključeni juniorima, nap.a.). Ali i to je proces - rekao je Cosmi.

Kad sutra izađe službeni zapisnik s imenima onih koji igraju od 1. minute i onih koji će sjesti na klupu, puno bi toga moglo biti jasnije. Cosmi počinje mijenjati Rijeku. I pristupom na travnjau i igračima na koje računa!

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kaj te briga2 10.09.2022.

    jbg ak izvuce Rijeku iz problema ajduk je cetvrti

  • Ivica sk 09.09.2022.

    Neš ti Božića dočekat u rijeci..

  • kiljac 09.09.2022.

    Rene Bitorajac

Komentiraj...
Vidi sve komentare