Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Rijeka ima previše igrača, sad su uplašeni i ne vjeruju u sebe, ali počeli smo mijenjati tu priču'

'Rijeka ima previše igrača, sad su uplašeni i ne vjeruju u sebe, ali počeli smo mijenjati tu priču'

Nisam toliko bahat da mislim da mogu sve shvatiti ili promijeniti, ali već od subote mi moramo početi izvlačiti Rijeku s pozicije na kojoj se nalazi. Ne znam sastav, jedva da sam im popamtio imena, kaže Cosmi

VIDEO

U subotu od 18 sati i 30 minuta na Rujevici počinje era Sersea Cosmija. Talijan dočekuje Osijek s ispuhanom momčadi koja nikog nije pobijedila u osam utakmica, ima najlošiji start u sezonu u zadnjih gotovo 30 godina i potonula je psihički.

Pokretanje videa...

Serse Cosmi u Rijeci 00:50

Cosmi je u petak poslijepodne sjeo pred kamere pa s javnošću podijelio što je vidio u ovih 4-5 dana koliko vodi momčad.

- Moja prva utakmica na čelu riječke momčadi, prva u klubu van Italije. Bit će posebna emocija za mene i moje suradnike. Znam da su od sutra svačija očekivanja da budemo bolji jer Rijeka je preveliki klub da bude zadnji. Momčad je na treninzima pokazala reakciju koja nam daje za pravo nadati se kako odmah od sutra polako idemo van iz ove teške situacije - počeo je Cosmi.

Trener Rijeke Serse Cosmi i Matija Frigan najavili utakmicu protiv Osijeka

- Nisam toliko bahat da mislim kako sam nakon sam nakon četiri dana sve shvatio. Najteže mi je bilo popamtiti imena svih igrača. Imam ideju o tome kojih će 11 početi i u kojem sustavu. Ali nije stvar tih 11 nego svih u klubu. I navijača, da, ali za njih ne brinem. Oni će sigurno biti na razini Rijeke.

Na čemu se posebno radilo ovog tjedna, na kom segmentu: taktika, kondicija, psiha...?

- Na svemu. Rekao sam im malo novih ideja. Malo, ali jasnih. Nisam igrače želio preplaviti informacijama i novitetima.

Kakvu ste momčad zatekli?

- Uspavanu. Zapravo više: preplašenu. To je problem svih momčadi koje uđu u lošu seriju. Izgube samopouzdanje. A mi moramo vjerovati u sebe! Jer imamo igrače koji moraju bolje. I to hoću vidjeti odmah protiv Osijeka.

Trener Rijeke Serse Cosmi i Matija Frigan najavili utakmicu protiv Osijeka

Dakle, optimizam?

- Ma naravno. Ja sam realist, ali optimizam me ponio čim sam sjeo u auto i krenuo u Rijeku, a još više kad sam upoznao predsjednika te vidio grad i ove svjetske uvjete u kojima se na Rujevici radi. A kad čujem huk naših navijača bit ću još veći optimist.

S koliko ste igrača radili tijekom tjedna i je li taj broj prevelil?

- Je, previše ih je! Čak i s ozlijeđenima. To zna imati jako loš psihološki efekt tako da ću taj broj smanjiti (Coupland i Bristrić su priključeni juniorima, nap.a.). Ali i to je proces - rekao je Cosmi.

Kad sutra izađe službeni zapisnik s imenima onih koji igraju od 1. minute i onih koji će sjesti na klupu, puno bi toga moglo biti jasnije. Cosmi počinje mijenjati Rijeku. I pristupom na travnjau i igračima na koje računa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara