To je to što me zanima!

Rijeka još ne nazire protivnika: Gzira odigrala 'nulu' u Andori

Bivši igrač druge momčadi Dinama Mato Stanić zabio je dva penala u pobjedi Širokog Brijega nad Vlazznijom. Velež se pobjedom vratio u europska natjecanja nakon 33 godine
Vidi originalni članak

Ovaj četvrtak odigrano je čak 30 utakmica novog Uefina natjecanja, Europske konferencijske lige, a među njima i duel koji će dati protivnika Rijeke u drugom pretkolu.

Sant Julia i Gzira United odigrali su u Andori prvu utakmicu bez golova. Iako je momčad koja je priredila prvoklasnu senzaciju 2019. izbacivši Hajduk bila izraziti favorit, nije uspjela doći do prednosti pa će u uzvratu idući četvrtak morati izboriti utakmicu s Riječanima.

Tko god prođe u tom okršaju, bit će domaćin prve utakmice 22. srpnja, a na Rujevicu stiže na uzvrat 29. srpnja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Široki Brijeg na krcatoj je Pecari pobijedio albansku Vlazzniju 3-1. Mato Stanić, bivši igrač Dinama II, zabio je dva penala za domaćine, jedan je dodao i Daniel Lukić, a gostima je nadu za uzvrat, unatoč crvenom kartonu Ardita Krymija, golom u nadoknadi dao Mehdi Coba.

Pobjednik tog dvoboja ide na ciparski AEL Limassol i gostovat će u prvoj utakmici.

Mostarski Velež je u prvoj europskoj utakmici nakon čak 33 godine pobijedio na Grbavici Coleraine iz Sjeverne Irske 2-1. Gosti su poveli golom Bena Dohertyja, ali okrenuo je Brazilac Ubiratan Brandao de Souza golovima iz dva penala. I tu tamo su gosti kraj utakmice dočekali s desetoricom.

Atenski AEK čeka boljega iz tog dvoboja.

Sarajevo je remiziralo 0-0 kod moldavskog Milsamija. Krste Velkoski promašio je penal pa će o pobjedniku i potencijalnoj utakmici s Elfsborgom u idućoj rundi odlučivati uzvrat na Koševu.

Maribor je protiv Urartua iz Armenije pobijedio 1-0 golom Nine Žugelja i napravio korak prema okršaju s Hammarbyjem i idućem kolu, a istim rezultatom Domžale su pobijedile Swift Hesperange  iz Luksemmburga golom Andraža Žiniča. Bolji ide na pobjednika susreta finske Honke i Runavika s Farskih Otoka (prva utakmica 0-0).

MOL Fehervar remizirao je s armenskim Araratom 1-1 uz gol njemačkog nogometaša hrvatskih korijena Marcela Heistera, bivšeg igrača Zadra i Istre. Pobjednik bi mogao na poljski Slask koji je u gostima pobijedio estonski Paide Linnameskoond 2-1.

Podsjetimo, i Osijek i Hajduk već znaju protivnike u drugom pretkolu. Momčad Nenada Bjelice ide na poljski Pogon Szczecin, a Jensa Gustafssona na kazahstanski Tobol Kostanaj. Osječani su u prvoj utakmici gosti, a Splićani domaćini.

Prije tih utakmica, 19. srpnja, hrvatski će protivnici znati i potencijalne protivnike u trećem prektolu, dođu li do te faze. Dinamo će, u slučaju potvrde prolaska nad islandskim Valurom, u drugom pretkolu Lige prvaka, igrati protiv ciparske Omonije i biti domaćin u prvoj utakmici 20. ili 21. srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ri-Fiume< 09.07.2021.

    Hajduče ne brini Rijeka ih pobijedi i osveti vas....HŽV......

  • Red Army 1981 09.07.2021.

    Samo jedan grad samo jedan klub Velez Mostar za tebe zivim ja !!! RA 1981 !!!

  • 09.07.2021.

    Bolje da su igrali 0-0 to moze znaciti da su oboje toliko losi da nisu sposobni ni zabiti gol ovima sta su iz najgore lige. Naravno moze znaciti i da su oboje jako dobri ma da slabo moguce

Komentiraj...
Vidi sve komentare