To je to što me zanima!

Pala petarda na Rujevici: Oršić i Petković deklasirali su Rijeku

Nogometaši Dinama s visokih 5-0 pobijedili su Rijeku u derbiju na Rujevici. Prva četiri gola pala su u razmaku od samo 12 minuta u prvom dijelu, a točku na "i" stavio je Mislav Oršić i zaokružio hat-trick u drugom
Vidi originalni članak

U zadnjoj utakmici i derbiju 15. kola Prve HNL u Rijeci nogometaši Dinama deklasirali su Rijeku s 5-0 (4-0) i povećali vodstvo na ljestvici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je na Rujevici nanio Rijeci najteži domaći poraz ikada u međusobnim dvobojima, a prvak je slavio zahvaljujući sjajnom početku utakmice u kojem su u samo 12 minuta postigli četiri pogotka. 

Dinamo je u prvih 26 minuta utakmice zabio četiri gola i još dvaput zatresao okvir gola. U 10. minuti Moro je s 25 metara zatresao gredu, a u 14. minuti Dinamo je poveo.

Petković je osvojio loptu, dodao do Luke Ivanušeca koji se prošetao kroz obranu Rijeke i "probio" golmana Prskala. U 16. minuti Petković je pogodio stativu, a dvije minute kasnije Mislav Oršić na dodavanje Kadziora povećao na 2-0.

"Atomski početak" Dinama u prvih 20 minuta zaokružio je Petar Stojanović nakon precizne i atraktivne akcije Zagrepčana. Petković je maestralno Stojanovića proigrao petom.

Ni tu nije bio kraj, u 26. minuti Petković je asistirao za Oršića u stilu Xavija Hernandeza, koji je potom izašao sam ispred Prskala i Dinamo je poveo s 4-0.

U drugom dijelu Rijeka je željela zabiti makar počasni gol i to im je skoro uspjelo u 65. minuti kada je Lončar prebacio Livakovića, a s gol-crte Leovac spasio pogodak.

U 70. minuti Zagrepčani su došli i do petog gola, a Oršić do "hat-tricka" kada je iz blizine u mrežu pospremio ubačaj Stojanovića. 

Dinamo vodi s 34 boda ispred Hajduka (30), dok je Rijeka ostala peta s 22 boda. 

Susret se igrao na stadionu Rujevica, a sudio je Zebec.

Idi na 24sata

Komentari 278

  • LOLNeki 10.11.2019.

    Dinamo izbacio svu bijes nakon Shakhtara a jadna Rijeka platila danak. Šteta da se derbi sa HAjdukom nije igrao večeras.

  • 10.11.2019.

    Top momcad,poslozilo se sve ove godine,samo da ih iskustvo ne zezne u lp.Zasluzuju to 2 misto.Trener i ekipa se ljube,bas kao Dalic sa repkom kad je dosao,mozemo od ovih decki svasta jos vidjeti.

  • Kalča 99 10.11.2019.

    Pozz Stojanovica za Alaca i uvijek neugodnog Karina🤣🤔🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare