To je to što me zanima!

Rijeka obnovila tribinu nakon nereda u Kupu, stiže Prosinečki: 'Napad na Dinamo? Neozbiljno'

Friganov put je svima primjer koliko se karijera i život mogu promijeniti nabolje u samo 6 mjeseci. Pojačanja su na pripremama bila dobra. Sad to nek' pokazuju u HNL-u, Europi i kupu, kaže Jakirović.
Vidi originalni članak

Emiraćani su nudili koji milijunčić više i Rijeci i Matiji Friganu, klub je iz Dubaija, a Dubai je rezidencija Damira Miškovića i Frigan bi u Shabab Al-Ahli Dubaiju imao ama baš sve zamislivo što može poželjeti, a novcima se može priuštiti, ali...

Na kraju je otišao - u Belgiju, u Westerlo. Osmi klub belgijske prve lige. Damir Mišković od početka godine ponavlja, 'Ispod pet milijuna eura ni ne počinjem pregovore, a s bonusima ili eventualnim posudbama igrača iznos treba biti - šest milijuna eura.

I naravno... Dobio ih je. Pet i pol milijuna plus lako ostvarivi bonusi da se i prijeđe šest milijuna. S Miškovićem se možda može nadmetati u dosta disciplina, ali kad su poslovni pregovori u pitanju onda zaboravite da će se riječki chief dići od stola bez ostvarenog cilja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Matija Frigan time je postao drugi rekordni transfer u klupskoj povijesti. Kramarića su 2014/15. prodali u Leicester za 12 milijuna, a Filipa Bradarića 2018/19. otišao u Cagliari za 5,9 milijuna eura.

Na margini te mercato priče danas su pred kamere i mikrofone sjela dva riječka asa - iz svlačionice. Sjajni trener Sergej Jakirović i sjajni golman Nediljko Labrović.

PREDSJEDNIK RIJEKE Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Golman je reprezentativni, hrvatski, a i trener je skoro postao reprezentativni, BiH izbornik. Dok Mišković nije presjekao i rekao 'Nema priče, Jakirović ostaje u Rijeci i o tome više ne želim čuti ni slova'!

- Dobro je, spremni dočekujemo prvo kolo. Pripreme su bile odlične, dobili smo jako puno (dobrih) povratnih informacija od svih igrača. Otišli su Frigan i Ampem, ali neke smo zamjene već doveli, a doći će ih još - počeo je Profa Jakir press-konferenciju.

Kad je Jakirović zimus došao, Rijeka je bila osma s 15 bodova. Na kraju sezone četvrta s 49 bodova! Bilanca: 10-4-5, gol-razlika 27:17. Dakle učinak od 53 posto.

I to treba podići barem desetak posto da bi Rijeka mogla napraviti iskorak! Prvi protivnik stiže u subotu od 18:45. Rujevica će ovacijama dočekati i svoje igrače i struku, ali i - trenera gostiju.

MERCATO Prince Ampem kod Arde Turana u tursku drugu ligu, Krešića je Rijeka poslala na posudbu Cluju

U HNL se vratio, a u subotu na Kvarner stiže hodajući spomenik hrvatskog i svjetskog nogometa: Robert Prosinečki! Čovjek koji je nogomet igrao čarobno, čudesno. A-pso-lu-tna svjetska klasa i - ljudina.

- Oni dolaze pokušati nešto uzeti, ali ja mislim da će ipak biti najviše: do nas. Imamo temelj momčadi i igre, pojačanja su na pripremama pokazala da smo ih s pravom doveli. Sad to nek' pokazuju i u HNL-u, Europi, kupu... - priča Jakirović.

- Friganov put svima je primjer i putokaz koliko se karijera i život mogu promijeniti nabolje u samo šest mjeseci. Lako je moguće da će biti još prodaja igrača, da. Ali nema žurbe. Imamo pet utakmica u 16 dana, treba nam širina kadra.

Startnih 11 nikad ne najavljuje. Zna se da ja Fruk na nekih 80 posto, da će Petrovič kandidirati za Rudeš ako prođe test današnjih i sutrašnjih treninga. Nema šetnje kod 'Jakira'.

- Još najbolje da se ne poštuju elementarni zahtjevi modernog nogometa! Danas nema igre u samo jednom smjeru. Ili si 'gladijator' ili te - nema.

Nediljko Labrović je lako moguće sljedeći koji odlazi. Jakirović kaže 'Mirni smo, produžili smo ugovor Zlomisliću', a Labro je... Kao da nikakva velika promjena u njegovom životu i nije neka opcija.

- Meni je Rijeka sve dala, to je moj klub u kojem se osjećam savršeno. Znam da se piše o bezbroj kombinacija, od kojih većina ni nema veze s istinom, ali ja sam tu i samo na Rijeku mislim - priča vratar 'vatrenih'.

- Ono što ja jedva čekam, kao i cijela momčad, to su subota, Rudeš i napokon početak sezone! A prijelazni rok... Ako što bude, bit će. Ako ne, opet dobro - rekao je kapetan i lider, Nediljko Labrović.

NIŠTA OD DINAMA Frigan otputovao na liječnički! Milijunska odšteta stiže Rijeci

Uz njega, dvojica najrealnijih narednih odlazaka su: Veldin Hodža i Lindon Selahi. Što znači da će biti i još dolazaka no: o tom, po tom. Rijeka radi sjajni mercato i treba pustiti Miškovića, Raića-Sudara, Čulinu i Jakirovića da rade u miru.

Momčad djeluje sjajno i dobro posloženo. A šef struke kaže: 'Normalno da želimo što dalje dogurati u Europi i kupu, a u HNL-u  je minimum plasman u Europu. Bilo bi neozbiljno najaviti napad na Dinamo, ali valjda će se i nas nešto pitati i što se vrha tiče'!

Inače, istok Rujevice je, kako vidite - popravljen, sređen i tribina je spremna za subotnji dolazak Prosinečkog i Zagrepčana. Od 18:45 Rijeka vs Rudeš... Vraća nam se HNL!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mlado staro život cili . 21.07.2023.

    Hajduk je također obnovio svoju tribinu nakon što su je pa..j ki zapalili, nisam primijetio članak o tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare