Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rijeka obnovila tribinu nakon nereda u Kupu, stiže Prosinečki: 'Napad na Dinamo? Neozbiljno'

Rijeka obnovila tribinu nakon nereda u Kupu, stiže Prosinečki: 'Napad na Dinamo? Neozbiljno'
6

Friganov put je svima primjer koliko se karijera i život mogu promijeniti nabolje u samo 6 mjeseci. Pojačanja su na pripremama bila dobra. Sad to nek' pokazuju u HNL-u, Europi i kupu, kaže Jakirović.

VIDEO

Emiraćani su nudili koji milijunčić više i Rijeci i Matiji Friganu, klub je iz Dubaija, a Dubai je rezidencija Damira Miškovića i Frigan bi u Shabab Al-Ahli Dubaiju imao ama baš sve zamislivo što može poželjeti, a novcima se može priuštiti, ali...

Na kraju je otišao - u Belgiju, u Westerlo. Osmi klub belgijske prve lige. Damir Mišković od početka godine ponavlja, 'Ispod pet milijuna eura ni ne počinjem pregovore, a s bonusima ili eventualnim posudbama igrača iznos treba biti - šest milijuna eura.

I naravno... Dobio ih je. Pet i pol milijuna plus lako ostvarivi bonusi da se i prijeđe šest milijuna. S Miškovićem se možda može nadmetati u dosta disciplina, ali kad su poslovni pregovori u pitanju onda zaboravite da će se riječki chief dići od stola bez ostvarenog cilja.

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Matija Frigan time je postao drugi rekordni transfer u klupskoj povijesti. Kramarića su 2014/15. prodali u Leicester za 12 milijuna, a Filipa Bradarića 2018/19. otišao u Cagliari za 5,9 milijuna eura.

Na margini te mercato priče danas su pred kamere i mikrofone sjela dva riječka asa - iz svlačionice. Sjajni trener Sergej Jakirović i sjajni golman Nediljko Labrović.

Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene
Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Golman je reprezentativni, hrvatski, a i trener je skoro postao reprezentativni, BiH izbornik. Dok Mišković nije presjekao i rekao 'Nema priče, Jakirović ostaje u Rijeci i o tome više ne želim čuti ni slova'!

- Dobro je, spremni dočekujemo prvo kolo. Pripreme su bile odlične, dobili smo jako puno (dobrih) povratnih informacija od svih igrača. Otišli su Frigan i Ampem, ali neke smo zamjene već doveli, a doći će ih još - počeo je Profa Jakir press-konferenciju.

Kad je Jakirović zimus došao, Rijeka je bila osma s 15 bodova. Na kraju sezone četvrta s 49 bodova! Bilanca: 10-4-5, gol-razlika 27:17. Dakle učinak od 53 posto.

I to treba podići barem desetak posto da bi Rijeka mogla napraviti iskorak! Prvi protivnik stiže u subotu od 18:45. Rujevica će ovacijama dočekati i svoje igrače i struku, ali i - trenera gostiju.

Prince Ampem kod Arde Turana u tursku drugu ligu, Krešića je Rijeka poslala na posudbu Cluju
Prince Ampem kod Arde Turana u tursku drugu ligu, Krešića je Rijeka poslala na posudbu Cluju

U HNL se vratio, a u subotu na Kvarner stiže hodajući spomenik hrvatskog i svjetskog nogometa: Robert Prosinečki! Čovjek koji je nogomet igrao čarobno, čudesno. A-pso-lu-tna svjetska klasa i - ljudina.

- Oni dolaze pokušati nešto uzeti, ali ja mislim da će ipak biti najviše: do nas. Imamo temelj momčadi i igre, pojačanja su na pripremama pokazala da smo ih s pravom doveli. Sad to nek' pokazuju i u HNL-u, Europi, kupu... - priča Jakirović.

- Friganov put svima je primjer i putokaz koliko se karijera i život mogu promijeniti nabolje u samo šest mjeseci. Lako je moguće da će biti još prodaja igrača, da. Ali nema žurbe. Imamo pet utakmica u 16 dana, treba nam širina kadra.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 29. kolu Prve HNL

Startnih 11 nikad ne najavljuje. Zna se da ja Fruk na nekih 80 posto, da će Petrovič kandidirati za Rudeš ako prođe test današnjih i sutrašnjih treninga. Nema šetnje kod 'Jakira'.

- Još najbolje da se ne poštuju elementarni zahtjevi modernog nogometa! Danas nema igre u samo jednom smjeru. Ili si 'gladijator' ili te - nema.

Rijeka nadigrala Hajduk na Poljudu

Nediljko Labrović je lako moguće sljedeći koji odlazi. Jakirović kaže 'Mirni smo, produžili smo ugovor Zlomisliću', a Labro je... Kao da nikakva velika promjena u njegovom životu i nije neka opcija.

- Meni je Rijeka sve dala, to je moj klub u kojem se osjećam savršeno. Znam da se piše o bezbroj kombinacija, od kojih većina ni nema veze s istinom, ali ja sam tu i samo na Rijeku mislim - priča vratar 'vatrenih'.

- Ono što ja jedva čekam, kao i cijela momčad, to su subota, Rudeš i napokon početak sezone! A prijelazni rok... Ako što bude, bit će. Ako ne, opet dobro - rekao je kapetan i lider, Nediljko Labrović.

Frigan otputovao na liječnički! Milijunska odšteta stiže Rijeci
Frigan otputovao na liječnički! Milijunska odšteta stiže Rijeci

Uz njega, dvojica najrealnijih narednih odlazaka su: Veldin Hodža i Lindon Selahi. Što znači da će biti i još dolazaka no: o tom, po tom. Rijeka radi sjajni mercato i treba pustiti Miškovića, Raića-Sudara, Čulinu i Jakirovića da rade u miru.

Momčad djeluje sjajno i dobro posloženo. A šef struke kaže: 'Normalno da želimo što dalje dogurati u Europi i kupu, a u HNL-u  je minimum plasman u Europu. Bilo bi neozbiljno najaviti napad na Dinamo, ali valjda će se i nas nešto pitati i što se vrha tiče'!

Inače, istok Rujevice je, kako vidite - popravljen, sređen i tribina je spremna za subotnji dolazak Prosinečkog i Zagrepčana. Od 18:45 Rijeka vs Rudeš... Vraća nam se HNL!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...