To je to što me zanima!

Rijeka opet na Kantridi, navijači Olimpije poručili: Nećemo doći na praznik našeg neprijatelja

Rijeka se nakon dvije godine vraća na svoju Kantridu, a ovog petka će odigrati prijateljsku utakmicu protiv ljubljanske Olimpije u sklopu projekta 'Povratak na Kantridu'
Vidi originalni članak

Rijeka i Armada vratit će se na Kantridu na barem jednu večer. Na mitski stadion podno hridi gdje su odigrali brojne povijesne utakmice. Još ako posluži i vrijeme, bit će to još jedna noć za pamćenje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka i Olimpija ovog će petka odigrati prijateljsku utakmicu na Kantridi, a sve u sklopu projekta 'Povratak na Kantridu' koji je započeo još 2018. godine. Tada je na kultnom stadionu gostovao Maribor, godinu poslije Zrinjski, a prošle godine je sve bilo odgođeno zbog korona virusa. Ipak, ove godine vidjet ćemo treće izdanje i novu prijateljsku utakmicu u kojoj će domaćin igrati protiv još jednog slovenskog predstavnika. 

Očekuje se veliki broj navijača Rijeke željnih mirisa kultnog stadiona i nostalgije za nekim starim i romantičnijim vremenima, no mali problem je taj što Hrvatska u isto vrijeme igra susret kvalifikacija za SP protiv Cipra. Prije tri godine više od 500 navijača Maribora stiglo je u Rijeku, no navijača Olimpije, prema svemu sudeći, ovaj put neće biti.

Olimpijini ultrasi, Greens Dragons, objavili su kako neće doći na utakmicu u Rijeku. 

- Nećemo sudjelovati na prazniku neprijateljske navijačke grupe. Možda bismo i došli da se igra u Kranjskoj Gori - objavili su na Instagramu.

Inače, navijači ova dva kluba imaju povijest koja datira iz 2013. godine i od tada su zagriženi neprijatelji. Tada su njihovi klubovi u Kranjskoj Gori igrali prijateljsku utakmicu, a pripadnici Armade sukobili su se s Green Dragonsima. 

Trenutačno prvoplasirani klub HNL-a je posljednju službenu utakmicu na Kantridi odigrao prije šest godina protiv Slaven Belupa (3-3). Rijeka se iste godine odselila s Kantride na Rujevicu zbog obnove stadiona, prošlo je šest godina, ali pomaka i dalje nema.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • biberrr 07.10.2021.

    Tučnjave na prijateljskim utakmicama su pravi idiotizam. Umjesto da zajedno piju i pjevaju,huligani se mlate.

  • dite-s-mora 06.10.2021.

    sta su slovenci umislili..neka,drago mi je da se vraca rijeka na kantridu

Komentiraj...
Vidi sve komentare