To je to što me zanima!

Rijeka predstavila Rožmana: Imamo baš odličnu momčad

Moramo napraviti sve da pokažemo na terenu da što znamo i ostvarimo ciljeve koje klub ima, rekao je kratko po dolasku u Rijeku slovenski stručnjak Simon Rožman...
Vidi originalni članak

Ono što smo pisali, dobilo je i konačnu potvrdu. Rijeka je službeno predstavila Slovenca Simona Rožmana kao novog trenera i nasljednika Igora Bišćana koji je klub napustio nakon pobjede protiv Istre.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je trebao doći još u ponedjeljak ujutro i odraditi prvi trening s momčadi, no taj trening je odradio nejgov pomoćnik i Slovenac je u ponedjeljak navečer službeno postao novi trener hrvatskog viceprvaka.

- Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima - rekao je kratko slovenski stručnjak - rekao je kratko slovenski stručnjak za klupske stranice.

Prema vlastitim riječima, voli nogomet bez kalkulacija, sviđa mu se temperament Jürgena Kloppa i nogometna filozofija Pepa Guardiole. Staviti ta imena u poredbu sa okvirima HNL-a i Rijeke može izazvati i podsmijeh, ali Simon Rožman je mlad, ambiciozan i pun pozitivne energije.

OTIŠAO NAKON GODINU DANA 'Sretno, Igore!' Riječani su se emotivno oprostili od Bišćana

Nadajmo se da će ga ista takva energija dočekati ne samo u klubu nego i oko njega. Predstavit će nam se u utorak, a odmah mu možemo zaželjeti dobrodošlicu, svu sreću i blistave uspjehe na Rijekinoj klupi!

Slovenac navodno želi promijeniti cijeli stručni stožer, a trebao je stići već u ponedjeljak, no umjesto njega je trening prve momčadi vodio Danko Matrljan, koji bi upravo trebao biti Rožmanu jedan od najbližih suradnika. Od Bišćanovog stožera ostat će samo analitičar Rade Ljepojević i team manager Alen Rivetti. Rožman će prvi pomoćnik biti Aleš Kačičnik, dok će za fizičku spremu igrača brinuti kondicijski trener Aris Naglić.

KOMENTAR Bišćan je žrtva obračuna dijela navijača Rijeke s Miškovićem

Rožman je iz Slovenj Gradeca, a htio ga je već prije i Matjaž Kek u svom stručnom stožeru još dok je bio trener Rijeke. Trenersku karijeru gradi već od svoje 31. godine (danas mu je 36), a počeo je tamo gdje okončao svoju igračku priču, u Celju. Nakon jedne sezone u Celju (2014/15) prešao je u Domžale te tamo ostao tri sezone (2016-2019).

Tamo je ostao najviše poznat po rušenju Freiburga kojeg su Domžale pobijedile u sezoni 2017/2018 u trećem pretkolu Europske lige, ali je Marseille na sljedećoj stepenici ipak bio prejak. 

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • morejadransko 23.09.2019.

    Vrhunski potez Rijeke, odlican strucni stozer

  • 23.09.2019.

    Dno dna i uskori potop rijeke sa tim balavcem od trenera, katastrofa!!

  • pivaric_i_antolic 23.09.2019.

    ****Admin**** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp  

Komentiraj...
Vidi sve komentare