To je to što me zanima!

Rijeka predstavila Rumunja: Nisam novi Hagi, ja sam Matei

Ne želim pričati o drugim klubovima, želim ići korak po korak s Rijekom, osvojiti naslov, možda zaigrati u Ligi prvaka, rekao je na predstavljanju Florentin Matei
Vidi originalni članak

Florentin Matei (22) stigao je u Rijeku, u poluvremenu utakmice s Rudarom predstavljen je navijačima, a dan poslije stigao je i pred medije.

- Dugo su trajali pregovori s Volynom te nakon toga i s Florentinom, uspjeli smo i drago nam je što je novi igrač Rijeke. Želim mu dobrodošlicu i neka nastavi s dobrim igrama kao do sada - poručio je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance i prepustio riječ Mateiju.

- Prvi dojmovi su dobri, vidio sam stadion i kamp, lijep je i grad te sam sretan što sam ovdje.

Rumunjski mediji prenijeli su izjavu kako je za dolazak presudilo što se 20 puta čuo s Manceom. I Mance i igrač nasmijali su se prije odgovora.

- Pričao sam preko agenata s Rijekom, jednom sa sportskim direktorom Juričićem, a još početkom mjeseca smo se čuli Mance i ja - kazao je Matei, a Mance je dodao kako mu je približio Rijeku:

- Predstavili smo mu projekt na jedan normalan način, a imao je i druge varijante i ponude drugih klubova što je odužilo pregovore.

Navodno je za Mateija bilo zainteresirano više inozemnih klubova.

- Ne želim pričati o drugim klubovima, želim ići korak po korak s Rijekom, osvojiti naslov, možda zaigrati u Ligi prvaka. Odlučio sam doći zbog projekta i to je dobra prilika za mene.

O Rijeci je prije dolaska jako malo znao.

- Nisam pričao ni sa kime o Rijeci, niti sam čuo išta do sada. Kada sam saznao za interes, pogledao sam na internetu o gradu i klubu.

Motiv dolaska sigurno je i reprezentacija, dobrim igrama u Rijeci mogao bi osigurati mjesto na listi putnika za Euro u Francuskoj.

- Da, to je jedan od motiva, želim ući u reprezentaciju za Europsko prvenstvo gdje igramo prvu utakmicu protiv Francuske.

Trebao bi biti velika ofanzivna snaga Rijeke u ovoj sezoni.

- Mogu igrati u sredini iza napadača, ali najviše sam igrao lijevo.

Gledao sam Rijeku, vidio dobru igru, ekipa je dobra i ima snagu za osvojiti naslov.

Mediji su ga prozvali novim Hagijem.

- U Rumunjskoj se puno priča, a ja ne želim usporedbe, ja sam Matei.

O svojim kvalitetama nije želio pričati već je poručio da će navijači sve vidjeti na terenu. Zadnji Rumunj koji je bio u Rijeci je Dumitru Mitu i odmah je osvojio kup s Rijekom, oboje su ponikli u Steaui.

- Sjećam ga se kao dijete. Nadam se da ću kao i Mitu osvojiti trofej s Rijekom!

Mance nije htio špekulirati što će se dalje događati u prijelaznom roku koji u Hrvatskoj traje do 15. veljače. Obavjestio je kako je raskinut ugovor s Ventsislavom Hristovim, bugarskim napadačem dok se čekaju još nalazi oko bolesti Marka Vešovića.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • veoma opasna figura 04.02.2016.

    ganci

  • BOGOLJUB ATEJISTA 03.02.2016.

    Na clanku u rijeci vecina komentara o hajduku

  • Dalmacija u srcu 03.02.2016.

    Evo i Rumanj doša. Ajmo još kojeg Srbina i Bugara da cila ekipa bude tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare