To je to što me zanima!

Rijeka - Sparta 0-2, u subotu još generalka s Koprom na Rujevici

Bez Halilovića, Mitrovića i Galešića Rijeka je trpila dominaciju praške Sparte, a u drugom poluvremenu i dozvolila golove u svojoj mreži. Vučkić promašio mega-zicer za vodstvo
Vidi originalni članak

Vukčević na stoperu, Ampem na desnom boku, Solano i Galešić ozlijeđeni, Mitrović na odmoru nakon jučerašnjih pola sata protiv Triglava, Halilović tek danas potpisao...

Sa svim tim specifičnostima i još uzevši u obzir snagu protivnika, Rijeka je u austrijskom Villachu doživjela zasluženi poraz 0-2 od praške Sparte i time okončala 12-dnevne pripreme van Kvarnera.

POGLEDAJTE VIDEO Krešić: Krepat ma ne molat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon pobjeda nad Brinjem, Radničkim i Triglavom te remija s Bravom dogodio se i prvi poraz nove Rijeke koju prije prvog kola nove HNL sezone u Šibeniku (16. srpnja) još čeka subotnja generalka s Koprom na Rujevici.

Rijeka - Sparta 0-2

Strijelci: 0-1 Kryštof Danek (55'), 2-0 Lukaš Juliš (61', 11m).

Rijeka (3-5-2): Labrović - Pavlović, Krešić, Vukčević - Ampem, Hodža, Selahi, Vrančić, Jurišić - Vučkić, Obregon (još su igrali: Zlomislić, Smolčić, Braut, Lepinjica, Stanić, Alvarez, Liber, Coupland, Karrica, Čevis, Bušnja, Bristrić, Frigan). Trener: Dragan Tadić.

Sparta (4-5-1): Holec - Nielsen, Mejdr, Zeleny, Hancko - Danek, Sadilek, Pešek, Haraslin, Fortelny - Kuchta (još su igrali: Vorel, Vydra, Ryneš, Souček, Karabel, Minchel, Saček, Horak, Vindheim, Vitik, Večerka, Jonaš, Juliš). Trener: Brian Priske, Pedersen.

Sparta je bila bolja momčad, ali najbolju šansu za vodstvo u prvom poluvremenu imali su 'bijeli'. Kapetan Vučkić je, na asistenciju Obregona, u 41. minuti imao loptu na ljevici i prazan gol pred sobom, ali "uspio" je promašiti s desetak metara.

U nastavku nakon deset minuta riječka obrana uzima time-out, a Kryštof Danek ih uredno kažnjava iz blizine pa zabija za 1-0 da bi šest minuta kasnije Krešić skrivio dvojbeni jedanaesterac, a Lukaš Juliš uredno zabio za praških 2-0.

Tadić i Budicin imaju još dosta posla no to je normalna priča deset dana prije početka sezone. Kad zaigra Halilović, formu uhvati Mitrović, a Palikuča dovede stopera/desnog 'beka' i desno 'krilo', Rijeka 22/23 poprimit će svoje konkretne konture i biti u daleko boljim izdanjima nego protiv ljubljanskog Brava i češke Sparte.

Istina, Djurgardens u 2. pretkolu Konferencijske lige na Rujevicu dolazi već za 15 dana, ali Rijeka je u Europi radila i veće senzacije od prolaska protiv švedskih klubova!

VELIKO POJAČANJE Spektakularan HNL transfer: Još jedan bivši 'vatreni' na Rujevici!

Unatoč porazu danas je bio sjajan dan za riječke navijače. Rijekin je igrač i službeno postao jedan od najvećih europskih nogometnih talenata u proteklom desetljeću, Alen Halilović (26).

- Poznajem dobro klub, upoznat sam sa svime jer već sam dugo bio u kontaktu s Rijekom, godinu dana. Dugo smo razgovarali i sad sam tu, sretan i zadovoljan - pričao je bivši igrač Dinama, Barcelone, Milana...

- Razgovarao sam s dosta sadašnjih i bivših igrača Rijeke i svi do jednoga su isključivo hvalili ovaj klub i grad. I oni koji su iz Rijeke osigurali transfer ovog ljeta i oni koji su tu bili pa otišli u prošlim prijelaznim rokovima. Svi redom su mi rekli da su u Rijeci bili sretni, postigli i svoje i klupske ciljeve.

Koliko ste pratili HNL?

- Dosta, baš zbog kontakta s Rijekom koji, kako sam rekao, traje već godinu dana. Prošlu sezonu pratio sam Rijeku i HNL posebno pozorno, više nego ikad. Bila je jako zanimljiva sezona, možda i najbolja u posljednjem desetljeću i to je bio još jedan motiv za vratiti se u hrvatski nogomet.

Slaže se nova riječka momčad.

- Je, čak i poznajem dosta igrača. S nekima sam igrao, neki su mi pak bili protivnici i... Mislim da se stvara jedna jako dobra ekipa. Ovdje je uvijek odlična atmosfera, a sad počinje jedna nova era. I sa novim stručnim stožerom. Inzistirao sam da dođem što ranije da ama baš sve upoznam.

Klupski i osobni ciljevi u sezoni 2022/23.?

- Cilj je da budemo bolji nego prošle sezone - rekao je Alen Halilović za HNK Rijeka TV u svom prvom medijskom istupu kao novi igrač 'nevere s Kvarnera'.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pegla4 06.07.2022.

    Nije loša ova Rijeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare