To je to što me zanima!

Rijeka za 400.000 eura prodala igrača u Dansku

Nova destinacija Filipa Marčića je Midtjylland, klub koji je prošlu sezonu u prvenstvu Danske završio na drugome mjestu i kao četvrtfinalist Kupa
Vidi originalni članak

Prošloga ljeta 23-godišnji Filip Marčić je Poljud zamijenio Kantridom i odigrao solidnu sezonu. Imao je i poziv Dinama, ali procijenio je da će se u Rijeci lakše nametnuti. I vjerojatno je pogodio, ove je sezone bio standardan u Dalićevoj koncepciji. Češće na desnom boku, a rjeđe na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog.
- Sretan sam što sam realizirao transfer i zbog sebe i zbog Rijeke. Na Kantridi sam dobio priliku za dokazivanje i zbog toga sam zahvalan klubu. Novcem koji su zaradili na mojoj prodaji sam se barem malo odužio klubu u kojem mi je bilo vrlo ugodno i lijepo - za SN je rekao Marčić.
U Dansku je trebao otići još zimus, no u posljednji trenutak je propalo. Već je bio u Midtjyllandovu trening kampu, upoznao i grad i sve što ga očekuje, ali tada do transfera nije došlo. No zato jest nekoliko mjeseci poslije. Iako nije čest slučaj da nogometaši iz HNL-a odlaze u Dansku, Marčić misli kako će na sjeveru Europe imati dobru priliku za napredak.
- Liga nije na najvišoj razini, ali skauti iz Njemačke i Francuske pozorno prate dansku ligu i možda primijete i mene. Mislim da je ovo logičan korak u mojoj karijeri - priča Marčić za Sportske.
Zarada od 400.000 eura četvrta je najveća u povijesti Rijeke. Rekord je ove zime postavio novopečeni reprezentativac Manuel Pamić, koji je u Red Bull otišao za milijun eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare