To je to što me zanima!

Robert Pires otkrio zašto je otišao iz Arsenala

Francuz je danas igrač španjolskog Villarreala, a kaže kako se dobro sjeća trenutka kada je shvatio da mora otići iz Arsenala i Londona
Vidi originalni članak

Piresa je silno pogodilo što ga je Arsene Wenger zamijenio tijekom finala Lige prvaka 2006. protiv Barcelone. Tog je trenutka, tvrdi, znao da je jedan dio karijere gotovo i da mora ići dalje...
- Uvijek nastojim živjeti tako da ne žalim za prošlošću. Morao sam donijeti odluku, a u tom sam trenutku, koliko god je to za mene bila bolna spoznaja, shvatio da mi Wenger više ne vjeruje - ispričao je Pires novinarima Setanta Sportsa.
- I ranije sam razmišljao o odlasku, ali ta je zamjena bila 'prekidač' zbog kojeg sam odlučio. Ipak je to bilo finale Lige prvaka, igralo se u Francuskoj, pred mojom obitelji i cijelom mojoj domovinom... Zato je signal bio toliko jasan - dodao je Pires.
Francuski veznjak razgovarao je s Wengerom o spornoj zamjeni, ali taj razgovor ništa bitno nije promijenio.
- Naravno da smo raspravili o tome. Poštovao sam Wengera, jednako kao što sam uvijek poštovao sve svoje trenere. No mislim da je u tom finalu imao i puno drugih opcija. Ne znam koga bih jaj zamijenio, ali znam da je taj trenutak za mene bio fatalan.
S Otoka je preselio u Primeru. Za interes Villarreala znao je od ranije i pristao je otići u klub koji je svojom važnošću u nogometnom svijetu daleko ispod Arsenala.
- Dvojio sam, htio sam odabrati najbolju opciju. Najvažnije mi je bilo da puno igram i shvatio sam da ću to dobiti u Villarrealu - kaže Pires, i dodaje da na Otoku za njega postoji samo Arsenal.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Leftybaby 08.02.2008.

    pires je legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare