To je to što me zanima!

Robote, pusti skiju! U Koreji i oni imaju svoje olimpijske igre

Na skijalištu u blizini Pyeongchanga roboti će imati prve olimpijske igre u povijesti. Natječe se osam timova, svaki je morao napraviti robota od najmanje 50 centimetara koji će samostalno proći stazu
Vidi originalni članak

Robot na skijama, možda bi prizor bio neuobičajen da Zimske igre nisu daleko na istoku u carstvu robotike, gdje je robot prvi put u povijesti sudjelovao u nošenju olimpijske baklje.

Punih 150 metara nosio je robot HUBO olimpijsku baklju, koračao je jedan po jedan mehanički korak i došetao u povijest kao prvi humanoidni robot u ulozi olimpijca. 

Ali to je bio tek početak.

Na skijalištu u blizini Pyeongchanga roboti će imati prve olimpijske igre u povijesti. 

POGLEDAJTE VIDEO

 

U natjecanju sudjelije osam robota iza kojih su timovi lokalnih sveučilišta ili tehnoloških kompanija. Svaka momčad imala je zadatak napraviti robota na dvije noge po posebnim specifikacijama.

Morao je biti najmanje 50 centimetara visok sa senzorima, baterijama i algoritmima pomoću kojih bi skijao sam. Nije dopuštena nikakva ljudska pomoć, a roboti će morati savladati 70 metara dugačku stazu te ostati na skijama cijelo vrijeme.

Svaki će za to dobiti tri pokušaja u kojima će loviti savršenih 100 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Chapuisat 12.02.2018.

    Za 100 godina , vjerovatno i prije , ovo ce bit realnost , sve ce bit robotizirano . Sve vise je toga , nakraju ce kao i u filmovima covjek uc u robota ili ce ga upravljat od doma na fotelji spojen mozgom , nece vecinu sam morat radit . Kolko se toga napravilo zadnjih 20 godina , a tek kroz jos 100 godina . Hvala Bogu necu bit vise ziv kad ce robot trcat stotku na olimpijskim .

  • 12.02.2018.

    Isti moj susjed 😄😄

  • It's kišing 12.02.2018.

    glupost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare