To je to što me zanima!

Robson umirovila Clijsters: Putovanje je bilo nevjerojatno

Ostvarenje sna je što sam bila u ženskom tenisu, što sam bila u vrhu tako dugo, rekla je 29-godišnja Belgijka Kim Clijsters, kojoj je ovo drugi odlazak u mirovinu
Vidi originalni članak

Belgijska tenisačica Kim Clijsters, četverostruka Grand Slam pobjednica, odigrala je posljednji meč u pojedinačnoj konkurenciji u svojoj sjajnoj karijeri. U 2. kolu US Opena poražena je od Britanke Laure Robson 7-6(4), 7-6(5)...

- Bilo je to nevjerojatno putovanje i puno se mojih snova ostvarilo zbog tenisa. Kao mala curica dobivala sam rekete pod bor za Božić i dresove od Steffi Graf i Monike Seles i željala sam ih nositi i u krevetu kako sam bila uzbuđena. Zato je za mene ostvarenje sna što sam bila u ženskom tenisu, što sam bila u vrhu tako dugo – rekla je 29-godišnja Clijsters, kojoj je ovo drugi odlazak u mirovinu. Prvi je put otišla u svibnju 2007., da bi se potom vratila za dvije godine.

Kao pozornicu za oproštaj Clijsters je izabrala turnir koji je osvajala u tri navrata, 2005., 2009. i 2010. godine.

- Osjećam kako je ovo savršeno mjesto za oproštaj. Samo sam željela da se nije dogodio danas – dodala je Belgijka kojoj je ovo bio prvi poraz na terenima Flushing Meadowsa od onoga iz finala 2003. godine (Justine Henin). Od nastupa u godinama izuzev pobjedničkih spriječile su je kako ozljede, tako i prijevremeno umirovljenje.

- Mrzim gubiti. Kada moj muž i ja igramo ping-pong u garaži ne želim mu dati niti jedan poen.

Clijsters je u mirovinu otišla s omjerom od 523 pobjede i 127 poraza u pojedinačnoj konkurenciji i 41 osvojenim naslovom, uključujući onaj na Australian Openu 2011. Na svjetskom broju 1 provela je ukupno 20 tjedana.

Na US Openu ju još čeka igra parova u tandemu sa sunarodnjakinjom Kirsten Flipkens.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • abmob 31.08.2012.

    mala joj je preslatka. neka se sada posveti obitelji. hvala ti na predivnom tenius, jedna od mojih najdrazih igracica.

  • hbcro7 30.08.2012.

    Žao mi je što odlazi-jedna od rijetkih simpatičnih tenisačica,igra tiho,uvijek pristojna i draga bez obzira da li gubi ili pobjeđuje.Nažalost nisu baš cure puno naučile od nje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare