To je to što me zanima!

Rođendan Hajduka vidio se iz svemira: Dalmacija u bakljama

PREGLED GODINE Hajduk je proslavio rođendan i završio u svjetskim medijima. Slavlje je pokvarila Slavia koja je dobila Splićane 2-0. No je uslijedio remi s Barcom
Vidi originalni članak

Najstarija navijačka skupina u Europi zapalila je tisuće baklji u ponoć kako bi odala počast klubu koji slavi 100 godina. Yahoo Sports, CNN, L'Equipe..., svi su oduševljeni spektaklom koji su upriličili navijači Hajduka. Čim je sat otkucao ponoć i označio Hajdukov 100. rođendan, Split je buknuo. Nebo se zažarilo i prava fešta u gradu pod Marjanom mogla je početi.

U čast voljenom Hajduku Torcida je u zrak ispucala preko 3000 raketa, zapalila stotine dimnih baklji, a diljem grada priređeno je na desetke vatrometa i rođendanska proslava 100. rođendana doista je počela spektakularno. 

Postali prvaci na stoti rođendan

Lakše od očekivanog Hajduk je stigao do prvog trofeja sezone. Na svečanosti povodom proslave rođendana HNS je Splićanima i službeno priznao titulu najbolje momčadi Narodne republike Hrvatske iz 1945. godine. 

'Bezobrazna' Slavia upropastila slavlje na Poljudu

Utakmicom Hajduka i praške Slavije od Poljuda se oprostio Ibričić, a proslavu je malo pokvario 2-0 poraz Hajduka od Čeha za koje su zabili Milutinović i Kisel. No za to nije nitko mario. Ionako su sve oči bile uprte prema tribinama. Tamo je Torcida napravila spektakularnu koreografiju i čestitala klubu 100. rođendan.

- Ne znam ni sam što nam je bilo da smo ovako loše igrali, razočarali smo sve, a najviše sami sebe. Bila mi je čast, kao uostalom i svim mojim suigračima zaigrati na 100. rođendan Hajduka i u ovakvoj atmosferi. Taj osjećaj je ipak važniji od doživljenog poraza. Svejedno ovaj mi je poraz, osobno, pokvario feštu - rekao je mladi Dinko Trebotić.

Vaha je bio zadivljen proslavom Hajdukovog rođendana

Tadašnji Dinamov trener Vahid Halilhodžić vidio je fotografije s proslave Hajdukovog rođendana.

- Odmarao sam s obitelji, ali vidio sam veličanstvene slike. Nadam se da će i Dinamo tako proslaviti. Lijepo je vidjeti takvu ljubav - zaključio je 'modri' trener.

Hajdukov kroničar predstavio monografiju "100 godina Hajduka"

Ovo je moja 15. knjiga o Hajduku, kruna moga rada, ali i moga života - rekao je autor u emotivnom govoru o svojevrsnoj enciklopediji Hajduka koja na preko 500 stranica svjedoči o 100-godišnjoj povijesti splitskih 'bijelih'.

U monografiji su popisane ne samo sve službene, nego i prijateljske utakmice Hajduka, svi čelnici kluba, igrači...te sve ono što je činilo fascinantnu povijest jednog od najvećih sportskih kolektiva u Hrvatskoj.

Barca u B sastavu, koga briga, remi je tu

Iako nisu igrali u punom sastavu, za Barcu su na Poljudu istrčali David Villa, Iniesta, Busquets, Eric Abidal... 

- Šteta što nisu svi došli pa da vidimo gdje smo - rekao je Marin Tomasov koji je imao dvije sjajne prilike u prvom dijelu. Nije zabio, a Barcelona je potom zavladala terenom. U drugom dijelu mogli su Katalonci slaviti, no stativa je u dva navrata bila na strani Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • kontra mraku 20.12.2011.

    I ko bi to razumi, ko nije more kuša, ko nije oluju kako grmi sluša, VJEČNO MOBILIZIRANA TORCIDA!

  • torca11 15.12.2011.

    evo baš gledam bakljadu u spalatu i suze mi idu! celi svit govori o tome a samo hajduk ima te navijače! kako je to lipo ljudi moji! torcida nestavlja na sud hajduka ko bbb dinama i hajduk ni ko dinamo tj igrači da imaju afere i takve pizdarije! kako mi je drago šta sam torcida! volim hajduk i torcidu! dinamo će završit u drugoj ligi ko juve u italii u seriji B !

  • kraftwerk 15.12.2011.

    iz svemira hahahaha,a svemir je na biokovum,sa alpha centaury ser vidio skup HDZ-a u širokom bregu

Komentiraj...
Vidi sve komentare