To je to što me zanima!

Roger Federer se izjednačio s Agassijem, sad lovi Connorsa

Švicarski tenisač Roger Federer u prvom je kolu US Opena pobijedio Kolumbijca Santiaga Giralda 6-4, 6-3, 6-2. U drugom će kolu igrati protiv Izraelca Dudija Sele
Vidi originalni članak

Švicarac je tako uspješno krenuo u lov na svoj prvi Grand Slam naslov nakon proslavljenog 30. rođendana, što je posljednji put na ATP Touru uspjelo Andreu Agassiju: veličanstveni je ćelavac imao 32 godine i 272 dana kada je 2003. godine trijumfirao na Australian Openu.

Agassija je pobjedom protiv Kolumbijca Federer sustigao po drugome fantastičnom rezultatu: upisao je 224. pobjedu na Grand Slam turnirima, te se s Amerikancem izjednačio na drugom mjestu vječne ljestvice tenisača s najviše pobjeda na najvećim turnirima. Prvi je i dalje Amerikanac Jimmy Connors s devet pobjeda više (233).

Unatoč pobjede do koje je došao šetnjom, Federer je pokazao nezadovoljstvo. Ne sviđa mu se podloga u New Yorku. Smatra da je usporena i da će pogodovati njegovim suparnicima.

- Nisam siguran da je to ono što tenis uistinu treba. Mislim da tenis treba različitu brzinu loptice na Grand Slam turnirima. Sad kad je i US Open postao sporiji zbog svoje mekše podloge, ničim se više ne razlikuje od Australian Opena.

Dok je Giraldo razočarao navijače u domovini, razveselio ih je Alejandro Falla, koji je nakon borbe u pet setova izbacio 15. nositelja, Srbina Viktora Troickog. Troicki je prva i jedina žrtva među nositeljima nakon prvog dana turnira.

Do treće je pak pobjede u 11. meču od povratka na teniske terene nakon 15-mjesečne pauze došao 33-godišnji Nijemac Tommy Haas. Pobijedio je Francuza Dasnieresa De Veigyja 3-1 u setovima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ApsolutnihSto 31.08.2011.

    Ovaj Troicki je bomba u glavi,šteta za igrača s takvim predispozicijama. -.-

  • dusansk 30.08.2011.

    Malo pomalo sve počinje da mu smeta.......pitam se zašto ???

  • AndjelaCuvar 30.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare