To je to što me zanima!

Roger Federer se umirovio!

Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moje zadnje natjecanje na ATP Touru. Igrat ću tenis u budućnosti, naravno, ali ne na ATP Touru ili na Grand Slam turnirima, rekao je Federer
Vidi originalni članak

Švicarac i jedan od najboljih tenisača svih vremena, Roger Federer (41) najavio je danas da se oprašta od aktivnog igranja tenisa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Švicarac je tu vijest podijelio i s pratiteljima na Instagramu te je fotografirao pismo napisavši: 

"Cijeloj svojoj obitelji i prijateljima, od svih darova kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za priopćiti", napisao je pa dodao: 

"Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u natjecateljsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim"

Federer će odigrati još samo jedan turnir, Laver Cup u Londonu koji počinje 23. rujna. Turnir je to na kojem će u istoj momčadi po prvi put igrati četiri teniske ikone - uz Federera,  Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray.  

- Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moje zadnje natjecanje na ATP Touru. Igrat ću tenis u budućnosti, naravno, ali ne na ATP Touru ili na Grand Slam turnirima - rekao je 41-godišnji Švicarac.

Podsjetimo, Federer je krajem prošle godine operirao koljeno koje ga je mučilo posljednjih  nekoliko godina, a oporavak od iste je dugotrajan, pogotovo kada se radi o osobi koja je zagazila u peto desetljeće života.

Federer je u karijeri osvojio 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • T'jt-šmznm 16.09.2022.

    Bye bye maestro... tenis je najljepše bilo za gledat kada si ga ti igrao... definitivno ćeš faliti teniskom svijetu 😢

  • fra SEBO. 15.09.2022.

    LEGENDA.

  • Dustov 15.09.2022.

    Potpisao je Uniqlo 10 godina 300 miljona, to je bilo ima par godina,znači dok ne bude igrao kaplje 30 miljona godišnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare