To je to što me zanima!

Rogomanija obuzela Napulj: Pa kako Rog još nije udarna igla?!

Navijači putem društvenih mreža hvale Rogovu igračku kvalitetu, stav te samu igru u Torinu koji je na terenu proveo, kao i protiv Španjolske, 84 minute. Mnogima nije jasno kako on još nije postao prvotimac kluba
Vidi originalni članak

Da je Marko Rog kvalitetan igrač svima je postalo jasno za vrijeme utakmice Hrvatske i Španjolske na francuskom Euru.

Tadašnji veznjak Dinama bez ikakve impresioniranosti se nosio s velikim Andresom Iniestom te ostalim zvijezdama moćne 'furije' i time najavio svoj veliki igrački rast. U toj mu je utakmici izbornik Ante Čačić pružio 84. minute i Marko je zablistao. 

Trener ga ignorira bez pravog objašnjenja

Upečatljiv Euro za dva mu je mjeseca omogućio transfer (posudbu) u talijanski Napoli u vrijednosti od 15 milijuna eura gdje se očekivao nastavak njegovog razvoja. Ali, ćudljivi trener Maurizio Sarri žestoko ga je ignorirao bez ikakvih posebnih obrazloženja.

Puno je više trener Napolija u prvi plan gurao mladog Poljaka Piotra Zielinskog koji je također pristigao u klub prethodnog ljeta, a nije baš da je bivši veznjak Udinesea toliko kvalitetniji igrač od Varaždinca. Čak naprotiv...

Jučer je Napoli poražen od Juventusa u Torinu u sklopu prve polufinalne utakmice domaćeg kupa, a Sarri je iznenadio sve ubacivanjem Marka Roga u prvu postavu. Sama odluka je čudna budući da je Sarri Rogu ove sezone pružio tek mizerne 73 minute igre kombinirano u Serie A i Ligi prvaka. 

Prije Torina, Marko je prvi i jedini put u prvoj momčadi startao tek protiv drugoligaša Spezije, isto u Kupu. Bilo je to 1. listopada prošle godine gdje je Rog namjestio i gol. 

Najbolji Napolijev igrač kod Juventusa

Sinoćnja partija reprezentativnog veznjaka oduševila je medije i što je još važnije, navijače kluba. Poznata Gazzetta dello Sport proglasila ga je najboljim igračem Napolija u torinskom porazu uz ove riječi:

- Dugo očekivani Rog bio je najrazigraniji kod Napolija. Pokazao je da zaslužuje puno više prostora i na njega je posebno morao motriti Khedira, budući da Pjanić nije mogao pratiti taj tempo. Međutim, Rog nije imao s kim igrati jer kapetan i vođa momčadi Marek Hamšik bio je najgori igrač na terenu - počinju Talijani pa završavaju:

- Rog je bio najbolji u redovima Napolija. On zna znanje, odlično se uklopio u momčad. Bio je željan igre, borben, pokazao je lucidnost - stoji u tekstu.

Navijači putem društvenih mreža hvale njegovu igračku kvalitetu, stav te samu igru u Torinu koji je na terenu proveo, kao i protiv Španjolske, 84 minute. Mnogima nije jasno kako on još nije postao prvotimac kluba...

Strpljenje se isplatilo

Kao i pred njegovim bivšim suigračem i imenjakom Pjacom, strpljenje igra važnu ulogu. Obojica posjeduju silan talent, a po njihovim dobrim igrama u velikim utakmicama (Pjaca protiv Porta, Rog protiv Juventusa) očituje se i ispravan pristup, odnosno mentalitet koji im nije dopustio da potonu uslijed čudnih trenerskih odluka.

Marko je tako u devet mjeseci u klubu i reprezentaciju dobio tek dvije velike utakmice kao starter i obje odigrao na visokoj razini. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • mr.miyagi 02.03.2017.

    majstor

  • antemilica 01.03.2017.

    Rog je puno bolji igrac od Brozovica.Brozo u interu igra zadnjeg veznog a gubi lopte kao na traci.gledao sam zadjih par tekmi intera i brozo je znao za par minuta izgubit po 5,6 lopti.jako nesiguran,nema mirnoce u igri,previse besmiselnih driblinga bez ucinka,fali mu nogometne inteligencije,.,.sve to Mrko ima i po meni je on buducnost repke

  • JA.SAM.JAKO.GLUP 01.03.2017.

    Ma nema sta igracina vrijedi bar 70 mikja,daj smijesni ste kak rog kakav kurac,daj gldsajte malo monaco i one kline kak igraju pa onda otvarajte usta..da vrijedi igro bi svaku tekmu i tocka nema to sta puno za objasnavati se

Komentiraj...
Vidi sve komentare