Obavijesti

Sport

Komentari 36

Rogomanija obuzela Napulj: Pa kako Rog još nije udarna igla?!

Rogomanija obuzela Napulj: Pa kako Rog još nije udarna igla?!
1

Navijači putem društvenih mreža hvale Rogovu igračku kvalitetu, stav te samu igru u Torinu koji je na terenu proveo, kao i protiv Španjolske, 84 minute. Mnogima nije jasno kako on još nije postao prvotimac kluba

VIDEO

Da je Marko Rog kvalitetan igrač svima je postalo jasno za vrijeme utakmice Hrvatske i Španjolske na francuskom Euru.

Tadašnji veznjak Dinama bez ikakve impresioniranosti se nosio s velikim Andresom Iniestom te ostalim zvijezdama moćne 'furije' i time najavio svoj veliki igrački rast. U toj mu je utakmici izbornik Ante Čačić pružio 84. minute i Marko je zablistao. 

Trener ga ignorira bez pravog objašnjenja

Upečatljiv Euro za dva mu je mjeseca omogućio transfer (posudbu) u talijanski Napoli u vrijednosti od 15 milijuna eura gdje se očekivao nastavak njegovog razvoja. Ali, ćudljivi trener Maurizio Sarri žestoko ga je ignorirao bez ikakvih posebnih obrazloženja.

Puno je više trener Napolija u prvi plan gurao mladog Poljaka Piotra Zielinskog koji je također pristigao u klub prethodnog ljeta, a nije baš da je bivši veznjak Udinesea toliko kvalitetniji igrač od Varaždinca. Čak naprotiv...

Jučer je Napoli poražen od Juventusa u Torinu u sklopu prve polufinalne utakmice domaćeg kupa, a Sarri je iznenadio sve ubacivanjem Marka Roga u prvu postavu. Sama odluka je čudna budući da je Sarri Rogu ove sezone pružio tek mizerne 73 minute igre kombinirano u Serie A i Ligi prvaka. 

Prije Torina, Marko je prvi i jedini put u prvoj momčadi startao tek protiv drugoligaša Spezije, isto u Kupu. Bilo je to 1. listopada prošle godine gdje je Rog namjestio i gol. 

Najbolji Napolijev igrač kod Juventusa

Sinoćnja partija reprezentativnog veznjaka oduševila je medije i što je još važnije, navijače kluba. Poznata Gazzetta dello Sport proglasila ga je najboljim igračem Napolija u torinskom porazu uz ove riječi:

- Dugo očekivani Rog bio je najrazigraniji kod Napolija. Pokazao je da zaslužuje puno više prostora i na njega je posebno morao motriti Khedira, budući da Pjanić nije mogao pratiti taj tempo. Međutim, Rog nije imao s kim igrati jer kapetan i vođa momčadi Marek Hamšik bio je najgori igrač na terenu - počinju Talijani pa završavaju:

- Rog je bio najbolji u redovima Napolija. On zna znanje, odlično se uklopio u momčad. Bio je željan igre, borben, pokazao je lucidnost - stoji u tekstu.

Navijači putem društvenih mreža hvale njegovu igračku kvalitetu, stav te samu igru u Torinu koji je na terenu proveo, kao i protiv Španjolske, 84 minute. Mnogima nije jasno kako on još nije postao prvotimac kluba...

Strpljenje se isplatilo

Kao i pred njegovim bivšim suigračem i imenjakom Pjacom, strpljenje igra važnu ulogu. Obojica posjeduju silan talent, a po njihovim dobrim igrama u velikim utakmicama (Pjaca protiv Porta, Rog protiv Juventusa) očituje se i ispravan pristup, odnosno mentalitet koji im nije dopustio da potonu uslijed čudnih trenerskih odluka.

Marko je tako u devet mjeseci u klubu i reprezentaciju dobio tek dvije velike utakmice kao starter i obje odigrao na visokoj razini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja