To je to što me zanima!

Rok Stipčević završio karijeru: Dao sam sve i neću požaliti

Jedan san je završio, a drugi počinje. Tijekom karijere naučio sam puno toga, a mladim igračima mogu samo poručiti da ako žele ostvariti ciljeve, naporan rad će im se isplatiti, rekao je Zadranin
Vidi originalni članak

Nakon 20-ak godina profesionalne karijere, još otkako ju je kao klinac započeo u Zadru, Rok Stipčević (37) oprašta se od košarke. Bivši hrvatski reprezentativac odlučio je okončati igračku karijeru u dresu slovenke Krke koji je nosio posljednje tri sezone.

- Davao sam sve od sebe i fizički i mentalno od sedme godine pa sve do danas. Sati i sati treninga, spavanje s loptom i pokušavanje da budem najbolja verzija sebe na terenu i izvan njega. Nakon 20 godina profesionalne karijere došao je kraj ovog nevjerojatnog puta. Blagoslovljen sam koliko sam prijateljstava stvorio, uživao sam u svakoj sekundi - oglasio se Stipčević.

- Jedan san je završio, a drugi počinje. Tijekom karijere naučio sam puno toga, a mladim igračima mogu samo poručiti da ako žele ostvariti ciljeve, naporan rad će im se isplatiti. Imajte svoj put, stalno i naporno radite i uspjet ćete. Nitko vas ne može zaustaviti ako baš vjerujete i samo radite svaki dan. Uložite sve od sebe, ako radite na pola, nećete uspjeti. Dao sam sve košarci i nikada neću požaliti zbog toga.

Stipčević, koji je uz Roka Ukića godinama nosio poziciju playmakera u reprezentaciji, prošao je pola Europe. Uz Zadar, Borik i Krku u kojoj je zabio zadnji koš, igrao je za Cibonu, Varese, Olimpiju Milano, Pesaro, Tofaš, Dinamo Sassari, Rytas, Fortitudo. I on je vjerojatno mislio da će biti to ipak nešto trofejnije od dva Kupa i naslova prvaka u Hrvatskoj te jedan u Litvi i Sloveniji... 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • banšokčević 25.05.2023.

    Zalosno koliko je kvalitetnih kosarkasa zavrsilo karijeru bez znacajnijeg uspjeha s reprezentacijom ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare