To je to što me zanima!

Roko Prkačin: Pobijedio sam tatu 11-5, tek toliko da se zna

Meni je neopisivo puno značilo što mi je tata bio košarkaš. Druga djeca koja nemaju tako nešto znaju se pogubiti i otići na pogrešnu stranu, za pogrešnim ljudima, a on želi meni najbolje, ne gleda svoju interes
Vidi originalni članak

- Ovo je samo nagrada za sve što radim, ulažem sve, 24 sata dnevno razmišljam o ovome i to je rezultat moga rada i truda.

Tako skromno govori Roko Prkačin (16) nakon što je nova hrvatska košarkaška zvijezda proglašena MVP-jem Final Foura juniorske ABA lige. Cibona je u finalu u Slavonskom brodu pobijedila Crvenu zvezdu.

- Kad vidim slobodnog igrača, dodat ću mu. Kao momčad smo odlično odradili, Rašić je pogodio sedam trica, Paponja jednu ključnu, ja ne bih bio blizu MVP trofeja bez njih, zaslužni su svi.

- Ne želim se uspoređivati s Darijem Šarićem, imam 16 godina i daleko sam od toga, rano je još... - nastavlja.

Ni uzore ne spominje:

- Htio bih biti svoj, ne želim biti isti neki igrač, želim svoj stil, to je najbolja opcija.

Košarka mu je bila pridorni izbor.

- Kao mali sam provodio vrijeme u dvorani u Istanbulu, dok je tata igrao za Efes. Obožavao sam taj sport, išao na utakmice... Ne sjećam se puno tate kao igrača, imam flashove u glavi, ali ne mogu se uspoređivati s njim.

No, znaju haklati u zafrkanciji.

- U šali smo igrali 1 na 1, ali on baš nije spreman. 11-5 je izgubio, samo da se zna... Ali kad bi on bio spremniji, ne bih imao šanse.

- Meni je neopisivno puno značilo što mi je tata bio košarkaš. Druga djeca koja nemaju tako nešto znaju se pogubiti i otići na pogrešnu stranu, za pogrešnim ljudima, a on je uz mene, želi meni najbolje, ne gleda svoj interes i pomogao mi je puno.

- Ponude? Ne želim pričati o ponudama jer ne razmišljam o njima, ovdje mi je lijepo, imam sve što mi treba, ne vidim potrebu da idem rano u inozemstvo i preskočim u svom razvoju nešto.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aavent 08.04.2019.

    Vidim da je spomenut Šarić pa bi napravio neku usporedbu, po meni ce on biti puno dominantniji od Šarića, šut će sigurno imati bolji, nije on sada neki šuter ali po mehanici i izbačaju se vidi da je to puno mekaniji šut nego što ga Šarić ima, atleticizam je daleko bolji od Šarićevog, a ono što vjerovatno nikada neće imati kao Šarić je pregled igre, ali to ne znači da ima loš pregled igre jer ima dosta dobar ali Šarić je tu bolji, uglavnom po mojem mišljenju će biti bolji igrač nego Šarić

  • Zizou10Amrum 08.04.2019.

    Super odgojen djecak.. Prka to pazi.. samo naprijed roko!!

  • Zagrebacki Plavi 08.04.2019.

    Roko mi svidio kao igrac jos na Euru i otad ga malo pozornije pratim. Ima predispozicije biti odlican igrac. Al da mu je stari u svojim najboljim godinama, trenutno mu ne bi mu bio ni blizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare