To je to što me zanima!

Roko Ukić i Marko Tomas tricama su isprašili Turke

U drugoj utakmici Beko Superkupa u njemačkom Bambergu hrvatski su košarkaši pobijedili Tursku 72-61. U nedjelju će s Litvom igrati za prvo mjesto
Vidi originalni članak

Nakon uvjerljive pobjede protiv domaćina Njemačke u petak, hrvatska je reprezentacija blistala i u drugoj utakmici na pripremnom turniru u Bambergu. Protiv Turaka, domaćina Svjetskog prvenstva, koje počinje 28. kolovoza, izabranici Josipa Vrankovića slavili su 72-61.
Hrvati su utrpali čak 14 trica. Roko Ukić zabio ih je pet iz osam pokušaja te završio s 19 poena, a Marko Tomas četiri od devet za 14 poena. Marko Banić bio je naš treći strijelac (11), dok je Turke sa 17 poena predvodila njihova nova zvijezda Ömer Asik, koji će iduće sezone igrati za Chicago Bullse.
Odmah na početku Ukić je ubacio tri trice i odveo Hrvatsku do vodstva 20-8, a dvoznamenkastu su razliku naši reprezentativci čuvali do kraja. Turci su se tek jednom primaknuli na šest poena zaostatka, a u drugom poluvremenu nisu bili bliže od osam.
Josip Vranković do završnice je rotirao devet igrača, a onda su priliku dobili i Andrić i Stipčević, dok je Pašalić jedini cijelu utakmicu odgledao s klupe.
U posljednjoj utakmici turnira Hrvatska će igrati protiv Litve u nedjelju u 16.30 sati. Iako se turnir igra po sustavu "svatko sa svakim", to će zapravo biti finale jer su i Litavci u prva dva dana ostvarili dvije pobjede. U slučaju pobjede naša će reprezentacija obraniti naslov jer je i prošle godine, uoči Europskog prvenstva u Poljskoj, također osvojila ovaj turnir.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Saniarna 14.08.2010.

    bravo decki..samo tako

  • the.king 14.08.2010.

    Prije su gubili i takve.Naprijed naši,bit će nešto od ovih.

  • dodynho 14.08.2010.

    BARKLEY onda se vidi koliko su naši uigrani rasturaju samo naprijed možete daleko dogurati treba imati srce,a vi to srce imate sretno na SP

Komentiraj...
Vidi sve komentare