To je to što me zanima!

Roko Ukić i Repeša treći put: Prva dva puta prošli su grupu

ISKUSTVO Roko Ukić nastupio je u 148 euroligaških utakmica. Ostatak momčadi igrao je u njih 165. Protiv Unicaje vjerojatno neće igrati jer se oporavlja od ozljede
Vidi originalni članak

Kad sam igrao za Split, te 2000. godine, imao sam samo 16 godina. Od anonimca u školi postao sam tip oko kojeg se vrti sve, istaknuo je Roko Ukić.

Split je 2000. igrao u Suproligi, paralelnoj Euroligi. Košarkaška Europa te je godine bila podijeljena. "Žuti" su bili u četvrtfinalu. Roko nije igrao puno, dvije utakmice. Zabio je dva koša, oba iz slobodnih bacanja. 

- Sjećam se, igrao sam protiv Siene i Efesa. Kao klincu mi je bilo sjajno ući i doživjeti te prve euroligaške minute. Činilo mi se da su svi igrači dvostruko jači i veći od mene. Ali za mene je bilo najvažnije da me je Jasko tada priključio prvoj momčadi. Očvrsneš vrlo brzo kad kao klinac igraš seniorsku košarku - kaže Ukić, koji će zbog ozljede vjerojatno propustiti večerašnje Cedevitino otvaranje Eurolige, u Draženovu domu protiv Unicaje (19 sati).

Četiri prvoplasirane momčadi ulaze u Top 16, a u skupini B još su Maccabi, Limoges, berlinska Alba i moskovski CSKA

Prije dvije godine Cedevita je debitirala u Euroligi s omjerom 2-8. Međutim, Ukić i Jasmin Repeša u istom klubu donose rezultat. Baš je Repeša bio trener Splita u četvrtfinalu Suprolige, a prije sedam sezona zajedno su Lottomaticu odveli u Top 16.

- Euroliga je, mislim, došla godinu prerano. Čeka nas teška sezona u Europi - kaže trezveno Jasko. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zmaj666 16.10.2014.

    jel je šarić igrao danas ?

  • dobro jutro 16.10.2014.

    Zato ga i slepa u repki

  • gospon fulir 16.10.2014.

    Ajmo Unicaja, Purgeri su uz Vas. Dotepenci naravno navijaju za Tedeskijeve umjetne dečke koji navijaju za Partizan, zadar, hajduk itd...pokazali prošle sezone više puta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare