To je to što me zanima!

Romao čudom preživio masakr, a golman 'izdao' Panathinaikos

Mehdi Carcela-Gonzalez već je igrao protiv Kekove Rijeke 2014. - sa Standardom ih je u Liegeu pobijedio 2-0. Nakon toga kupila ga je Benfica, ali nije se proslavio
Vidi originalni članak

Dobra vijest za Rijeku - Olympiacos je praktički potpuno druga momčad od ona koja je u listopadu 2015. pobijedila Dinamo na Maksimiru, kasnije i u Pireju, a prije toga pobijedila je i Arsenal usred Londona. Nema više onog krupnog centarfora Ideyea, koji je zabio na Maksimiru. Kasnije je otišao u kineski Tianjin.

Od zadnjeg reda tu je još samo bek Elabdellaoui. Svi ostali su novi, uključujući i dva zadnja vezna. Trener Marco Silva sad je na klupi Watforda i u prvom kolu je iznenadio Liverpool (3-3).

No, glavna figura Olympiacosa i dalje je Fortounis, arhitekt one pobjede nad Arsenalom u Londonu.

Nevjerojatnu životnu priču ima Olympiacosov Togoanac Romao. On je 2010. bio u 'autobusu smrti' togoanske reprezentacije, ali je nekim čudom preživio. Tu je sad cijeli niz nikad ostvarenih talenata njemačkog (Marko Marin), ali i belgijskog nogometa (Mehdi Carcela-Gonzalez). No, u svakom slučaju, Olympiacos se - barem na papiru - čini nešto slabijim nego što je bio prije dvije godine protiv Dinama.

Ovo su njihovih, najvjerojatnije, prvih 11.

Stefanos Kapino (23 godine - golman) - Panathinaikosovi navijači mu nikad neće oprostiti 'izdaju'

Do svoje 23. godine prvi golman Olympiacosa već je branio u dva najveća grčka kluba, devet puta i za grčku reprezentaciju, otišao u Bundesligu pa se vratio - u 'krivi klub'. Naime, Kapino je bio dijete Panathinaikosa. Od 15. godine branio je za kadete "zelenih" pa se kroz juniore probio u prvu momčad i kao supertalent debitirao u prvoj ligi s nepunih 17 godina. Pratili su ga Inter, Arsenal, Manchester United... Sve je bio dogovorio s Napolijem, ali je transfer propao u zadnji čas pa je završio u Bundesligi, u Mainzu. No tamo je bio pričuva Lorisu Kariusu, današnjem golmanu Liverpoola, pa se odlučio vratiti kući. Na užas navijača Panathinaikosa, potpisao je za Olympiacos.

Omar Elabdellaoui (25 godina - desni bek)

Norveški reprezentativac marokanskoga porijekla lani je bio na posudbi u Hull Cityju, ali su "tigrovi" ispali iz lige pa se vratio u Pirej. Inače, igrao desnog beka za Norvešku u debaklu Nike Kovača i Vatrenih. Sjećate se, ono kad su nas razbili 2-0 pa je Kovač nakon toga dobio nogu.

Jagoš Vuković (28 godina - desni stoper)

Dijete Crvene zvezde, poslan na posudbu u Rad odakle je još 2009. otišao u veliki PSV. No tamo je razočarao, svega desetak nastupa u gotovo četiri godine. Zato se vratio u Srbiju, ali ne u Zvezdu nego u Vojvodinu.
- Neću u Zvezdu! Dali su me Radu za 'vreću krumpira'! - rekao je tada Vuković, koji je nakon dobrih igara u Vojvodini završio u turskom Konyasporu pa u Olympiacosu. Izborio je mjesto u prvih 11.

Panagiotis Retsos (19 godina - lijevi stoper)

Projekt kluba i jedan od najvećih grčkih talenata. Nakon samo 18 utakmica za klub iz Pireja, vrijednost mu se procjenjuje se na 15-20 milijuna € i kad bude odlazio vjerojatno će biti najskuplji igrač u povijesti kluba. Rekord drži Luka Milivojević, za kojeg je Crystal Palace platio 15 milijuna eura prošlog siječnja. Retsosa navodno pomno prati veliki Juventus.

Hrvoje Milić (28 godina - lijevi bek)

Nema sumnje da će biti posebno napaljen na Rijeku, s kojom u dresu Hajduka baš i nema ugodna iskustva iz HNL-a. Uvijek ofenzivni Milić mogao bi stvarati velike probleme Rijeci budući da na njegovoj strani više nema Ristovskog.

Romao (33 godine - zadnji vezni)

Preživio masakr na Afričkom kupu nacija 2010. godine, kad su maskirani napadači u Angoli izrešetali autobus reprezentacije Toga. Tri osobe su ubijene - pomoćni trener, vozač busa i TV komentator - a devet ih je ranjeno. Golman reprezentacije dobio je metak u trbuh i više nikad nije zaigrao nogomet. Romao je imao sreće, nije ni okrznut.

Guillaume Gillet (33 godine - zadnji vezni)

Jedini gol za Belgiju zabio je Hrvatskoj, 2012. godine u remiju 1-1 u Bruxellesu. Sedam godina igrao je za Anderlecht, između ostalog i protiv Dinama u Europskoj ligi kad je Slepička zabio za pobjedu modrih 0-1 u Bruxellesu. U Olympiacos stigao ovog ljeta.

Marco Marin (28 godine - ofenzivni vezni)

Kao klinac bio je njemačka senzacija, reprezentativac na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi sa samo 21 godinom... Kupio ga je Chelsea, ali na posudbama u Sevilli, Anderlechtu i Fiorentini potpuno je razočarao. Nije zabio niti gola! Prošle godine stigao je u Olympiacos iz Trabzonspora, gdje se polako vratio u život. Ako ništa drugo, zabio je dva gola u turskoj ligi. On je neka njemačka varijanta Anasa Sharbinija, ajmo to tako reći. Sve zna o nogometu, ali...

Kostas Fortounis (24 godine - srednji vezni)

Tko je gledao Olympiacos i Dinamo prije dvije godine, sve mu je jasno. Prva zvijezda Olympiacosa i standardni grčki reprezentativac. U Olympiacos je stigao prije tri godine iz druge njemačke lige, iz Kaiserslauterna, i od tada zabio 32 gola i još 24 puta asistirao. Sigurno najvažniji igrač Besnika Hasija.

Mehdi Carcela-Gonzalez (28 godina - ofenzivni vezni)

Već je igrao protiv Kekove Rijeke 2014. - sa Standardom ih je u Liegeu pobijedio 2-0. Nakon toga kupila ga je Benfica, ali nije se proslavio pa je preko Granade završio u Olympiacosu.

Ben (28 godina - centarfor)

Punim imenom El Fardou Ben Nabouhane, ovaj je 173 centimetra visoki napadač reprezentativac otočne državice Komori. Lani je zabio devet golova na posudbi u Panionisu. Uništio je Partizan u Beogradu s dva gola u prošlom kolu kvalifikacija.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • neotion 16.08.2017.

    Realno ja da sam kek napravio bi takav bunker da bi talijani studiju pisali o tome.Pa onda na penale pa sta bude. Forza Fiume 1987

  • Zagrebacki Plavi 16.08.2017.

    Sad citam clanak i pitam se, gdje je taj Sharbini? Koliko ja znam jos uvijek je pod ugovorom s Rijekom i decko je u top formi. Bio je prije par mjeseci clanak gdje on trci maraton na uzbrdici. Cisto sumnjam da ne bi bio pojacanje Rijeci

  • zoki_bijela 16.08.2017.

    Gos. Zajec Kaze 2-1 za Rijeku..vidjet cemo

Komentiraj...
Vidi sve komentare