To je to što me zanima!

Romeo Jozak dobio otkaz, više nije trener Legije iz Varšave...

Pobjedom je Legia mogla preuzeti vrh jer je Lech, kojeg vodi naš Nenad Bjelica, kiksao doma. Ali momčad Romea Jozaka izgubila je na domaćem terenu od Zaglebija 0-1 i šefovi Legije hrvatskom treneru dali su otkaz
Vidi originalni članak

Nakon samo 214 dana na klupi Legije iz Varšave nekadašnji šef Dinamove omladinske škole, potom i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak dobio je otkaz. Presudio mu je poraz 0-1 od autsajdera Zaglebija na domaćem terenu.

 

Dan ranije vodeći Lech iz Poznanja, za kojim Legia zaostaje samo bod, kiksao je na domaćem terenu i pobjedom nad Zaglebijem Romeo Jozak mogao je zasjesti na vrh poljske Ekstraklase jer je i Jagiellionia, koja ima 54 boda kao i Legia, izgubila na domaćem terenu od Gornika, ali momčad iz Varšave odigrala je jako loše pod pritiskom i šest kola prije kraja ostaje na diobi drugog mjesta.

Jozak je otpočetka dočekan sa sumnjom u Varšavi. Razumljivo jer u karijeri gotovo da uopće nije imao seniorskog iskustva. U HNS-u je bio zadužen uglavnom za razvoj mladih selekcija i čim su ga pokušali instalirati kako "tutora" u A reprezentaciji, bilo je to za vrijeme Ante Čačića, naišao je na probleme. 

Stvari nisu funkcionirale i morao se vratiti u Dinamo gdje je kratko, svega par mjeseci obavljao dužnost sportskog direktora. Bio je navodno čak i u najužim kombinacijama da preuzme klupu Dinama, ali izvisio je i prije sedam mjeseci kao veliko iznenađenje odjeknula je vijest da stručnjak koji je figurirao kao "Mamićev čovjek" odlazi iz Maksimira i sjeda na klupu najpopularnije poljske momčadi, koju je protiv Zaglebija gledalo 13.081 ljudi.  

- Da, točno je da sam imao plaću 30.000 eura na mjesec u Dinamu! Sa Zdravkom Mamićem često razgovaram, jako mu je drago zbog mojih rezultata, imamo i dalje odličan odnos, kao što smo ga imali i kad sam bio u Dinamu. Ali, nakon tri mjeseca na toj funkciji u Maksimiru, jednoga sam se dana probudio i vidio da moj doprinos i moj posao u Dinamu jednostavno nema smisla! A budući da nisam tip uhljeba, odlučio sam otići - rekao je Jozak prije dva mjeseca u intervjuu Predragu Jurišiću za Sportske novosti.

Nije dugo izdržao u Legiji. Vrlo brzo počeli su pritisci navijača, na jednoj od prvih utakmica Legijini huligani "preslušali" u igrače zbog poraza, a Jozak je potom demantirao napise iz poljskih medija prema kojima je obračun gledao "u dubokoj zavjetrini".

Doveo je pojačanja - Marka Vešovića iz Rijeke pa Domagoja Antolića iz Dinama i Eduarda da Silvu, ali Legia nije uspjela doći u dobitnu poziciju šest kola prije kraja. K tome, u zadnjem kolu još mora i u goste Lechu u Poznanj, a u međuvremenu gostuje i kod Jagiellonije.

Iz redova 12-erostrukog prvaka Poljske priopćili su da će momčad, dok ne nađu drugo rješenje, voditi dojučerašnji Jozakov pomoćnik Dean Klafurić

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ninorasic 16.04.2018.

    Zato ga ja uvijek dovedem ko assistant managera u football manageru

  • Mali Ali1 16.04.2018.

    Covjek prodao Antopoca iz Dinama. Spomenik mu treba podici.

  • lolito 15.04.2018.

    kako je taj lik uopce dobio trenersko mjesto...??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare