Obavijesti

Sport

Komentari 33

Romeo Jozak dobio otkaz, više nije trener Legije iz Varšave...

Romeo Jozak dobio otkaz, više nije trener Legije iz Varšave...
1

Pobjedom je Legia mogla preuzeti vrh jer je Lech, kojeg vodi naš Nenad Bjelica, kiksao doma. Ali momčad Romea Jozaka izgubila je na domaćem terenu od Zaglebija 0-1 i šefovi Legije hrvatskom treneru dali su otkaz

VIDEO

Nakon samo 214 dana na klupi Legije iz Varšave nekadašnji šef Dinamove omladinske škole, potom i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak dobio je otkaz. Presudio mu je poraz 0-1 od autsajdera Zaglebija na domaćem terenu.

 

Dan ranije vodeći Lech iz Poznanja, za kojim Legia zaostaje samo bod, kiksao je na domaćem terenu i pobjedom nad Zaglebijem Romeo Jozak mogao je zasjesti na vrh poljske Ekstraklase jer je i Jagiellionia, koja ima 54 boda kao i Legia, izgubila na domaćem terenu od Gornika, ali momčad iz Varšave odigrala je jako loše pod pritiskom i šest kola prije kraja ostaje na diobi drugog mjesta.

Jozak je otpočetka dočekan sa sumnjom u Varšavi. Razumljivo jer u karijeri gotovo da uopće nije imao seniorskog iskustva. U HNS-u je bio zadužen uglavnom za razvoj mladih selekcija i čim su ga pokušali instalirati kako "tutora" u A reprezentaciji, bilo je to za vrijeme Ante Čačića, naišao je na probleme. 

Stvari nisu funkcionirale i morao se vratiti u Dinamo gdje je kratko, svega par mjeseci obavljao dužnost sportskog direktora. Bio je navodno čak i u najužim kombinacijama da preuzme klupu Dinama, ali izvisio je i prije sedam mjeseci kao veliko iznenađenje odjeknula je vijest da stručnjak koji je figurirao kao "Mamićev čovjek" odlazi iz Maksimira i sjeda na klupu najpopularnije poljske momčadi, koju je protiv Zaglebija gledalo 13.081 ljudi.  

- Da, točno je da sam imao plaću 30.000 eura na mjesec u Dinamu! Sa Zdravkom Mamićem često razgovaram, jako mu je drago zbog mojih rezultata, imamo i dalje odličan odnos, kao što smo ga imali i kad sam bio u Dinamu. Ali, nakon tri mjeseca na toj funkciji u Maksimiru, jednoga sam se dana probudio i vidio da moj doprinos i moj posao u Dinamu jednostavno nema smisla! A budući da nisam tip uhljeba, odlučio sam otići - rekao je Jozak prije dva mjeseca u intervjuu Predragu Jurišiću za Sportske novosti.

Nije dugo izdržao u Legiji. Vrlo brzo počeli su pritisci navijača, na jednoj od prvih utakmica Legijini huligani "preslušali" u igrače zbog poraza, a Jozak je potom demantirao napise iz poljskih medija prema kojima je obračun gledao "u dubokoj zavjetrini".

Doveo je pojačanja - Marka Vešovića iz Rijeke pa Domagoja Antolića iz Dinama i Eduarda da Silvu, ali Legia nije uspjela doći u dobitnu poziciju šest kola prije kraja. K tome, u zadnjem kolu još mora i u goste Lechu u Poznanj, a u međuvremenu gostuje i kod Jagiellonije.

Iz redova 12-erostrukog prvaka Poljske priopćili su da će momčad, dok ne nađu drugo rješenje, voditi dojučerašnji Jozakov pomoćnik Dean Klafurić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu