To je to što me zanima!

Ronaldo i Brozović u drami osvojili prvi trofej s Al-Nassrom!

Cristiano Ronaldo zabio je dva gola i svom Al-Nassru donio trofej u Arapskom kupu prvaka. Njegova momčad slavila je 2-1 nakon produžetka protiv Al-Hilala
Vidi originalni članak

Slavit će noćas žuti dio Rijada, Al-Nassr osvojio je prvi trofej u eri Cristiana Ronalda! U izuzetno dramatičnoj utakmici nabijenoj tenzijama, prljavim prekršajima i crvenim kartonima, Al-Nassr je nakon produžetka slavio 2-1 protiv Al-Hilala i osvojio Arapski kup prvaka, a heroj je bio, tko drugi nego najbolji strijelac u povijesti nogometa, neuništivi Cristiano Ronaldo.

Obje momčadi su sa svojim beskonačnim svotama novca privukle zvijezde iz Europe, ali zvjezdana trojka Marcelo Brozović, Sadio Mane i Cristiano Ronaldo ovaj put je ispred nosa uzela trofej Kalidou Koulibaliyju, Rubenu Nevesu, Malcomu i Sergeju Milinkoviću-Saviću. 

Marcelo Brozović odradio je 120 minuta i bio je neumorna radilica na sredini terena. Nekoliko puta je sjajnim dugim loptama razigravao suigrače pa u završnici i sjajnom reakcijom spasio čisti gol Milinkovića-Savića.

Al-Hilal je poveo u 51. minuti golom Michaela i to u trenucima dok je Al-Nassr dominirao, a Brozu i njegovim suigračima život je još dodatno zagorčao Al-Amri koji je u 71. minuti dobio crveni karton. Ipak, tri minute kasnije Al-Ghannam je prošao po desnoj strani i u petercu uposlio Ronalda koji je zabio svoj 18. gol u 24. nastupu za Al-Nassr.

Čudesni Ronaldo ne staje 

Do kraja susreta uslijedio je žestok pritisak Al-Hilala koji je deset minuta prije kraja dobio penal, ali ga je sudac na koncu poništio nakon što je pregledao snimku. Spašavali su igrači Al-Nassra živu glavu u samoj završnici, ali su uspjeli izboriti produžetke.

A tamo je izgledalo kao da Brozovićeva momčad ima igrača više. Silovito su napali od samog početka, promašivali nemoguće, ali onda se opet ukazao čudesni Ronaldo u 98. minuti. Seko Fofana je iz daljine pogodio prečku, a lopta je kao servirana pala do Ronalda koji ju je glavom pospremio u mrežu za veliko slavlje svoje momčadi. Nedugo nakon trener Al-Nassra Luis Castro dobio je crveni karton, kao i igrač s klupe, Al-Boushail. 

Do kraja susreta uslijedio je strašan pritisak Al-Hilala koji se ispromašivao, a u završnici je nastradao portugalski genijalac. Ronaldo se ozlijedio prilikom jednog duela i morao je izaći iz igre, ali ni to nije poremetilo slavlje prvog trofeja u dresu Al-Nassra. Utrčao je u teren i pridružio se slavlju suigrača nakon posljednjeg zvižduka. Nevjerojatnoj kolekciji trofeja iz Španjolske, Engleske, Italije te Lige prvaka, pridodao je još jedan.

Marcelo Brozović tako je u prvoj sezoni osvojio trofej u dresu saudijske momčadi, svoj deveti u karijeri. A obzirom kakvu momčad ima Al-Nassr, vjerojatno i ne jedini ove sezone. 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kovač7 13.08.2023.

    Ronaldo nitko vise kao ti! Najveci si svih vremena!! GOAT

  • FCBarcelona!! 12.08.2023.

    Uhh kakva liga...Gorica bi bila prva sa 20ak bodova prednosti lagano..

  • Palmanova 12.08.2023.

    danas procitao clanak da je penaldo ''goat'' jedan od najomrazenijh sportasa.na listi su:LeBron James,Lance Armstrong,Tom Brady,Tiger Woods,Latrell Sprewell,Luis Suárez..ja bi jos dodao Martina Hingis

Komentiraj...
Vidi sve komentare