To je to što me zanima!

Ronaldo otkrio zašto je Diego na svakoj ruci imao po jedan sat

Legendarni Diego Armando Maradona bio je izbornik Argentine, a tad su u oči upadala dva ručna sata - po jedan na svakoj ruci. Pitao ga je za to i Brazilac Ronaldo, a skoro i dobio jedan od satova na poklon
Vidi originalni članak

Argentina i Brazil ljuti su rivali, ali mnogi Argentinci i Brazilci postali su jako dobri prijatelji, baš poput dvije nogometne legende - Ronalda (47) i Diega Armanda Maradone, koji je umro sa 60 godina. Argentinac je preminuo u vlastitom domu prije tri godine i iza sebe ostavio veliku nogometnu, ali i financijsku ostavštinu, dok se kao trener, odnosno izbornik, i nije proslavio.

POČELA ANALIZA Maradonino srce duplo teže od normalnog! Analiziraju mu krv i urin da vide što je konzumirao

- Diego je strašno zadužio nogomet te je njegov odlazak težak. Vijest me zatekla i bio sam jako tužan - rekao je tad Ronaldo za Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Skandirali Maradoni u Napulju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Maradona je svojevremeno bio izbornik argentinske nogometne reprezentacije te je u 24 utakmice imao 18 pobjeda i šest poraza. Posljednja utakmica na klupi domovine bila mu je 2010. na SP-u u Južnoafričkoj Republici kad je Argentina u četvrtfinalu izgubila od Njemačke 4-0. Nakon toga je na klupi uglavnom bio u trenirci, ali na SP-u je nosio odijelo i po jedan ručni sat na svakoj ruci, što i nije svakidašnji prizor.

- U jednom od prvih dolazaka na večeru k meni u Madrid, Diego je nosio dva ručna sata. Nigdje nije odlazio bez njih, pa sam ga pitao zašto nosi po sat na svakoj ruci. Rekao je da mu ih je poklonila kći te ih od tada nije skidao - objašnjava Ronaldo pa nastavlja:

MARADONA GA USREĆIO 'Na vrata mi dolaze zbog dresa, ali nema šanse da ga prodam!'

- Nakon večere jedan je skinuo i dao mi ga kao poklon. Nisam ga htio prihvatiti, ali on se naljutio i nisam imao izbora. To će mi biti vječita uspomena na naše prijateljstvo i njegovu velikodušnost - završila je brazilska legenda.

Podsjetimo, Diego Armando Maradona preminuo je u Buenos Airesu 25. studenog 2020. godine od posljedica srčanog udara i problema s plućnim edemom. Stotine tisuća ljudi ispratile su ga na vječni počinak, a ispred stadiona u Napulju koji će nositi njegovo ime mnogi su zapalili svijeću i odali počast jednom od najboljih nogometaša u povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Dado1511 10.01.2024.

    zato što je bio našmrkan

  • Igor 051 02.01.2024.

    Umro od predoziranja a ne od srca.

  • 31.12.2023.

    Zato što je imao samo dvije ruke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare