To je to što me zanima!

Rosberg pobijedio na domaćoj stazi, dostigao je i Caracciolu

Nico Rosberg postao je prvi Nijemac koji je na Velikoj nagradi Njemačke pobijedio u bolidu njemačkog proizvođača još od 1939. godine, kad je slavio Rudolf Caracciola
Vidi originalni članak

Mercedesi su pobijedili na devet od ovogodišnjih deset utrka Formule 1, a na svojoj stazi u Hockenheimu nisu dopustili baš nikakvo iznenađenje. Nico Rosberg startao je s pole positiona i čuvao svoje vodstvo bez greške, čime je prvi put u karijeri pobijedio u Njemačkoj. Rosbergu je to četvrta pobjeda sezone, kojom se učvrstio na prvom mjestu ukupnog poretka sa 190 bodova. 

Drugi je na Hockenheimu bio Valtteri Bottas. Finac je treću utrku zaredom završio na postolju, donio Williamsu 300. postolje u povijesti, a uspio je iza sebe zadržati Lewisa Hamiltona koji je bio u strašnom naletu. 

Britanac u Mercedesu startao je s 20. mjesta na gridu i došao do postolja, pa na drugom mjestu ukupnog poretka zaostaje 14 bodova za momčadskim kolegom u borbi za naslov prvaka. 

Na startu je tešku nesreću imao Felipe Massa koji se preokrenuo u prvom zavoju, a samo devet vozača završilo je utrku u istom krugu. 

VN Njemačke, poredak

  1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:33:42.914 
  2. Valtteri Bottas (Williams) +20.789 
  3. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.530 
  4. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +44.014 
  5. Fernando Alonso (Ferrari) +52.467

Ukupni poredak

  1. Nico Rosberg (Mercedes) 190 
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 176 
  3. Daniel Ricciardo (Red Bull Renault) 106 
  4. Fernando Alonso (Ferrari) 97 
  5. Valtteri Bottas (Williams) 91
Idi na 24sata

Komentari 22

  • plutarh 22.07.2014.

    jedino kaj Rosberg i nije baš Nijemac.... a ni to bil ni Ruda !

  • Marina290482 21.07.2014.

    Šteta za Felipe Massu, to mu je već treći udes? Williams odličan! Alonso mislim da izvlači iz bolida 110%. Ako budu Niko i Hami ovako izjednačeni do kraja, a u zadnjoj utrci se dijele dupli bodovi, moglo bi biti interesantna borba za naslov, na žalost samo između dvojca iz Mercedesa. jedino mi ovo više nije onaj pravi zvuk formule, ne grmi kao prijašnjih godina.

  • brazzer 21.07.2014.

    Cestitke Rosbergu na savrsenom vikendu. Pole, pobjeda i najbrzi krug. Jos veca cestitka Lewisu za postolje sa 20 mjesta i pravu, mušku vožnju u stilu nekadašnjeg vremena. Prošao 17 bolida i sve prvake na gridu. Isto tako, dvoboji izmedu Ricciarda, Vettela i Alonsa. Strašno koliko Alonso može odvesti taj Ferrari do dobrih bodova, a prava slika bolida je Kimi koji se vozi kao pijan. Ricciardo i Bottas su buducnost, kao i Hulkenberg koji je opet dovezao Force Indiu do odlicnih bodova. Massa si je kriv sam i strasno je izgledalo ali dobro proslo. Zao mi je zbog kvara kocnica za Lewisa, vjerujem da bi ovo opet bio njegov vikend, ovako nova prednost za Rosberga i još malo sreće. Nadam se da će prvak postati svojom vožnjom, a ne kvarovima na Lewisovom bolidu jer na stazi mu parirati ne može. Tako tvrdi i Alosno pa ima težinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare