To je to što me zanima!

Rose je jecao pokraj smeća kad je saznao da ga Bullsi trejdaju

Derrick Rose (30) rođen je u Chicagu, kao prvi 'pick' drafta došao je u Bullse, dvije godine kasnije postao MVP lige. Rodni grad slavio ga je kao Jordanovog nasljednika. Ozljede su srušile sve snove
Vidi originalni članak

Na prelasku prošlog i ovog desetljeća Derrick Rose bio je najveća svjetska sportska priča.

20-godišnji dečko rođen u Chicagu, kao prvi u generaciji draftiran baš u Bullse, trenutačna NBA senzacija, 'rookie' godine, sa tek 22 MVP cijele lige, play-maker koji zakucava s mjesta: s dvije ruke, duplo brži od slijedećeg najbržeg NBA košarkaša. Ne-za-u-sta-vljiv.

Bullsi su opet bili sportski centar planete, prvo osvajanje naslova nakon dva kolosalna 'three-peata' bilo je tek pitanje godine, a rodni je grad svojeg idola vidio kao ono što nikad nisu ni mislili da će uopće i pomisliti: kao nasljednika najvećeg ikad, Michaela Jordana!

U prosincu 2011. potpisao je produženje ugovora s Bullsima na još pet godina za 100 milijuna dolara. Derrick Rose bio je najbolji košarkaš na svijetu. Svijet mu je bio pod nogama. Pet mjeseci kasnije prvi put su mu otišli ligamenti koljena i, pokazalo se kasnije, svi snovi koji su se činili tako stvarnima... Da postane onaj koji je nakon Jordana i Pippena vratio titulu (tj. titule) u Chicago.

Ozljede su se lijepile jedne na drugu, dogodio se još pokoji blistavi trenutak, ali Rose nikada više nije bio ni blizu onom nevjerojatnom atleti, košarkašu koji doslovno svakodnevno svojim potezima zadivljuje svijet. Danas je u Minnesota Timberwolvesima. Bio je i u Clevelandu i u New Yorku.

Jer njegov Chicago, njegovi Bullsi izdržali su do ljeta 2016. i odlučili da D-Rose više nije ne samo igrač na kojem se može graditi nova pobjednička dinastija nego da uopće nije igrač za Bullse.

Rose je u tom trenutku snimao dokumentarac. Nefokusiran, nervozan, rastrojen... Vijest koja mu je natjerala suze na oči doznao je - usred snimanja:

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Charlie_1 12.04.2019.

    Najdraži igrač ikad, suzu pustio kad se 'umirovio' prije nekih godinu dana. Isto tako na ne tako davnih 50 poena u Minnesoti. Kakva elegancija kod polaganja, možda i najatletičniji igrač ikad, naravno prije ozljeda.

  • 12.04.2019.

    ozljede su ga uništile ja sam mislio da ce bullsi nakon 2011 biti jaka ekipa imali su dobre igrače tada a ono danas dno dna

  • ante216 12.04.2019.

    Meni je ovo kao Eduardo kad mu je onaj potrgao nogu siguran sam da bi top 5 napadaca svijeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare