To je to što me zanima!

Rtina na nogama: Ma kakvih pet rundi, naš Stipe će Daniela Cormiera pobijediti već u trećoj

U Rtini, mjestu pored Paga, odakle je Stipe Miočić, njegovu borbu u nedjelju ujutro čekat će uz janjetinu, roštilj i gitaru. Cijelo mjesto uvjereno je da Cormier nema nikakve šanse i da će Stipe opet pobijediti
Vidi originalni članak

Nego što nego će biti velika fešta. Cijelo mjesto je uz našeg Stipu, rekao je Petar Miočić (40), rođak američkog borca hrvatskih korijena.

- Ne samo rođak, mi smo i obiteljski kumovi - ponosno ističe Petar Miočić.

U Rtini, malom mjestu blizu Paga, šibanog burama i kupanog morem, svaka Stipina borba gleda se bez treptaja. Pedesetak mještana, većinom Miočići, okupit će se i u noći na nedjelju u omiljenom restoranu i uz glazbu i roštilj navijati za rođaka.

- Počeli smo oko 18 sati, stavili smo meso na roštilj. Imali smo glazbu, gitaru i pjevali smo, a ljudi su igrali buće da skrate vrijeme. Bilo nas je 50-ak i svi smo dočekali meč u rano jutro. Od četiri smo ostavili sve i zalijepili se za ekran. Prve tri runde srce nam je svima stalo, a u četvrtoj sam se ponovo rodio! Orilo se “Stipe, Stipe!” - rekao nam je nakon prošle borbe Petrov otac Željko Miočić (72).

Tako je bilo lani. No ovaj put gotovo svi stručnjaci tvrde da će borba otići u pet rudni. No pravi stručnjaci za Stipu žive u Rtini, ne u Sjedinjenim Državama.

- Ma kakvih pet rundi, Stipe će ga srušiti u trećoj! Vidjet ćete - optimističan je Petar.

Petar i otac Željko sa Stipom su se družili prije šest godina, kada je Stipe došao posjetiti mjesto otkud vuče korijene.

- Otac mu je 1962. godine tu rođen, ali Stipe je došao samo jednom. Pokušao je doći i prije dvije-tri godine kad se sastao s Mirkom Filipovićem u Zagrebu, ali se zbog obveza hitno morao vratiti kući pa nije imao vremena svratiti iako je obećao - rekli su Miočići.

Bilo je to nezaboravno druženje uz tradicionalne specijalitete. I sportove, naravno.

- Družili smo se pet-šest dana, pekli smo janjca zajedno. Sve mi je pomagao, nabosti ga na ražanj, posoliti ga... Dao sam mu sol, sam ga je nasuo i nije štedio soli, baš kako treba jer ne smije se štedjeti. Zajedno smo ga naboli, vrtjeli, pekli i na kraju sjekli.

Stipe se, kao pravi sportaš, okušao i u lokalnom sportu.

- Bio je talentiran i za balote. Tada ih je zaigrao prvi put, ali svaku bi pogodio! Imao je miran pogled, vidjelo se da ga se ne da smesti, da ima pravac koji je zacrtao i nema odstupanja - završili su Miočići.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • user_465396 13.08.2020.

    Naprijed Hrvatski Licane nas si korjen i odrzi duznost jakog LIckog Junaka,sve sretno a vama u Rtini dobar tek.Mislim da ste malo janjci narucili za ovu pobjredu znaci skepticni ste ,ja nisam Stipe ce pobjediti vec u prvoj rundi.

  • user_465396 13.08.2020.

    KO kaze da nije iz Clevelanda Akron ili Cleveland sve jedno ,tu zive Hrvati Da nije iz Clevelanda vi nebi vi ni marili ko igra briga vas ,samo vi uzivajte Ovaj mladic je Lickog podrijekla ,Zante onu staru sta macka poleze to miseve lovi .Ovaj puta je licaka rodila Stjepana Miocic on ce svoje prvenstvo zavrsiti kao SAMPION na ponos USA I Hrvatske poznam ga jos od 5 godina starosti.Hrabar je i to je znak da je Licke Krvi,obadva roditelja su Hrvati i cestitam im na uspijesnom sinu koji stime dize Hrvatsku do nebesa.Samo naprijed a vi dragi hrvati iz dalmacije niste nista svecano prpremili ,za takvu festu treba barem 10 janjaca a vi ono 1 janje to nije ni vama dosta.Stavite da je festa Shampiona iz Hrvatske like i dalmacije pozvani ste svi da proslavite .Mislim da poslije ove borbe Stijepan ce na odmor. dosta je dosta .Sve sretno i puno uspijeha u ovom mecu.Zdravko/ Sound Of Croatia Cleveland.

  • NIKE 13.08.2020.

    UFC opet pravi propagandu protiv Stipe, i nadam se da će im se opet obiti o glavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare