To je to što me zanima!

VIDEO Rudeš - Gorica 2-1: Prva pobjeda sezone iz 25. pokušaja! Ante Ćorić zabio povratnički gol

Sreća se napokon osmjehnula momčadi Davora Mladine koja je u nadoknadi golom Riada Mašale pred 277 gledatelja svladala neuvjerljivu Goricu i tako prekinula crni niz
Vidi originalni članak

Svakom nizu prije ili kasnije dođe kraj. Rudeš je svoj niz nakon osam uzastopnih poraza i 24 utakmice bez pobjede prekinuo ovaj ponedjeljak trijumfom nad Goricom 2-1 pred 277 gledatelja u Kranjčevićevoj! Gorica je, pak, ostala na jednoj pobjedi iz šest ovogodišnjih službenih utakmica.

Statistika utakmice Rudeš - Gorica

Ante Ćorić pamtit će ovu utakmicu kao prvu u kojoj je zabio gol od potpisa za Rudeš. Zabio je penal u 25. minuti nakon starta Krešimira Krizmanića na nogu Jana Doležala. Mario Zebec zvao je iz VAR sobe Jakova Titlića na pregled i on je vidio gaženje.

Bio je to 16. gol u 108. nastupu u HNL-u bivšeg dinamovca, a posljednji je zabio prije 2278 dana, davnog 9. prosinca 2017. u golijadi "modrih" protiv Istre (5-1). Gorica se pribrala krajem prvog dijela i izjednačila u 39. minuti golom Tima Matavža na asistenciju Dine Štigleca.

Gorica je u drugom poluvremenu bila opasnija i tražila preokret, a najbliže golu bio je Luka Kapulica u 91. minuti, kad je njegov udarac umalo u vlastiti gol skrenuo Aboubacar Camara.

Dvije minute poslije to se gostima obilo o glavu jer je Riad Mašala na asistenciju Frana Karačića iz teške situacije pogodio suprotni kut za veliko veselje malobrojnih domaćih navijača. I dalje ostaje zabetoniran za dno s 18 bodova zaostatka za Istrom, dok Gorica unatoč katastrofalnom nizu i dalje ostaje šesta, svega šest bodova udaljena od Europe.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Mladina: Mislio sam da će se dogoditi ranije

- A što kazati, znate da smo zbilja čekali, ne ja nego klub i svi treneri prije mene. Dogodila se, zadnjim utakmicama i našom igrom smo je zaslužili. Čak sam mislio da će se dogoditi i ranije, ali moram čestitati momcima na zbilja velikoj borbi. Protivnik je ozbiljan, nema laganog protivnika, to ćete vidjeti. Čestitam momcima jer su bili disciplinirani, nagradilo nas je na kraju i taj gol. Više puta bili smo blizu gola i rezultata, ali nikako ga nismo dočekali. Evo sad jesmo - kazao je trener Rudeša Davor Mladina.

Jeličić: Nogomet često piše takve priče

- Nemaš se što pribojavati. Jednostavno, jako bitna utakmica za nas, nažalost tako je završila. Nogomet jako često piše takve priče. Malo slabiji ulazak u utakmicu, adaptacija na teren do 25.-30. minute, onda smo se malo stabilizirali i zabili gol, a onda je bila naša dominacija. Rudeš se orijentirao na kontre i evo, u 94. im je jedna prošla. Nažalost po nas, poraz koji produbljuje ovu našu situaciju - rekao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • darkoxyc 05.03.2024.

    Pa ova Gorica nema navijače kad im u Rudeš nisu mogli doć

  • Milošević777 04.03.2024.

    Tko vodi klub Goricu dobro se i drže,čovjek ima desetke funkcija,predsjed kluba,predsjednik ZG županijskog saveza,dopredsjednik IO HNS,privatne firme,zreo je za predsjednika FIFE u svim segmentima

  • Fritula 04.03.2024.

    Bravo Rudešani, čestitke od svih ljubitelja poštenog baluna

Komentiraj...
Vidi sve komentare