Obavijesti

Sport

Komentari 40

VIDEO Rudeš - Gorica 2-1: Prva pobjeda sezone iz 25. pokušaja! Ante Ćorić zabio povratnički gol

VIDEO Rudeš - Gorica 2-1: Prva pobjeda sezone iz 25. pokušaja! Ante Ćorić zabio povratnički gol

Sreća se napokon osmjehnula momčadi Davora Mladine koja je u nadoknadi golom Riada Mašale pred 277 gledatelja svladala neuvjerljivu Goricu i tako prekinula crni niz

VIDEO

Svakom nizu prije ili kasnije dođe kraj. Rudeš je svoj niz nakon osam uzastopnih poraza i 24 utakmice bez pobjede prekinuo ovaj ponedjeljak trijumfom nad Goricom 2-1 pred 277 gledatelja u Kranjčevićevoj! Gorica je, pak, ostala na jednoj pobjedi iz šest ovogodišnjih službenih utakmica.

Statistika utakmice Rudeš - Gorica

Ante Ćorić pamtit će ovu utakmicu kao prvu u kojoj je zabio gol od potpisa za Rudeš. Zabio je penal u 25. minuti nakon starta Krešimira Krizmanića na nogu Jana Doležala. Mario Zebec zvao je iz VAR sobe Jakova Titlića na pregled i on je vidio gaženje.

Bio je to 16. gol u 108. nastupu u HNL-u bivšeg dinamovca, a posljednji je zabio prije 2278 dana, davnog 9. prosinca 2017. u golijadi "modrih" protiv Istre (5-1). Gorica se pribrala krajem prvog dijela i izjednačila u 39. minuti golom Tima Matavža na asistenciju Dine Štigleca.

Gorica je u drugom poluvremenu bila opasnija i tražila preokret, a najbliže golu bio je Luka Kapulica u 91. minuti, kad je njegov udarac umalo u vlastiti gol skrenuo Aboubacar Camara.

Rudeš i Gorica sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Dvije minute poslije to se gostima obilo o glavu jer je Riad Mašala na asistenciju Frana Karačića iz teške situacije pogodio suprotni kut za veliko veselje malobrojnih domaćih navijača. I dalje ostaje zabetoniran za dno s 18 bodova zaostatka za Istrom, dok Gorica unatoč katastrofalnom nizu i dalje ostaje šesta, svega šest bodova udaljena od Europe.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

Rudeš - Gorica 2-1 (sažetak) 01:35

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Mladina: Mislio sam da će se dogoditi ranije

- A što kazati, znate da smo zbilja čekali, ne ja nego klub i svi treneri prije mene. Dogodila se, zadnjim utakmicama i našom igrom smo je zaslužili. Čak sam mislio da će se dogoditi i ranije, ali moram čestitati momcima na zbilja velikoj borbi. Protivnik je ozbiljan, nema laganog protivnika, to ćete vidjeti. Čestitam momcima jer su bili disciplinirani, nagradilo nas je na kraju i taj gol. Više puta bili smo blizu gola i rezultata, ali nikako ga nismo dočekali. Evo sad jesmo - kazao je trener Rudeša Davor Mladina.

Jeličić: Nogomet često piše takve priče

- Nemaš se što pribojavati. Jednostavno, jako bitna utakmica za nas, nažalost tako je završila. Nogomet jako često piše takve priče. Malo slabiji ulazak u utakmicu, adaptacija na teren do 25.-30. minute, onda smo se malo stabilizirali i zabili gol, a onda je bila naša dominacija. Rudeš se orijentirao na kontre i evo, u 94. im je jedna prošla. Nažalost po nas, poraz koji produbljuje ovu našu situaciju - rekao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju