To je to što me zanima!

Iglesias i Pavić slomili Rudeš koji se oprostio od prve lige...

Nogometaši Istre 1961 u zadnjem kolu 1. HNL srušili su Rudeš 2-0 golovima Danija Iglesiasa i Markusa Pavića. Zagrebački se klub porazom oprostio od prvoligaškog društva, a Istra će u kvalifikacije za ostanak
Vidi originalni članak

Svoje natjecanje u 1. HNL završio je Rudeš, barem za ovu sezonu. 

Nedorasla momčad koju je opustošila Baskonia ljetos ostvarila je ove sezone tek 14 bodova u 36 utakmica, a bolja je u petak na Aldo Drosini bila i Istra 1961 koja je pobijedila 2-0.

Na prvi gol čekali smo sve do 63. minute. Španjolski stoper Julio Rodriguez okuražio se na izlazak naprijed, pucao je s više od 20 metara iskosa, a Dominik Picak kratko je odbio loptu. Samo do Danija Iglesiasa koji se snašao i pored zbunjenih Rudešovih stopera pogodio za 1-0. Španjolcu je to prvi gol ove sezone.

Bilo je od tog trenutka prilika na oba kraja terena, a točku na 'i' stavio je Markus Pavić koji je fantastično istrčao kontru, poslužio ga je oporavljeni Argentinac Ramon Miérez, a Austrijanac je lijepo matirao istrčalog Picaka za konačnih 2-0.

Istra je ovom pobjedom prekinula niz od četiri uzastopna poraza i sada se može okrenuti kvalifikacijama za ostanak u elitnom društvu protiv Šibenika.

Rudeš je i prije ovog kola ostao bez izgleda za prvoligaški spas, a ovo mu je bio oproštaj od Prve HNL.

U subotu je na rasporedu ogled Slaven Belupa i Rijeke, dok nedjelja donosi veliki derbi između Dinama i Hajduka, te utakmice Osijek - Inter i Lokomotiva - Gorica.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 89 bodova, Rijeka na drugom mjestu ima 66 bodova, Hajduk je treći sa 62 boda, Osijek na četvrtom mjestu ima 59 bodova, a zatim slijede Gorica (56), Lokomotiva (49), Slaven Belupo (36), Inter (31), te Istra 1961 (25) i Rudeš (14).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kajzanavek 24.05.2019.

    Rudeš bolji, Rudeš igra, a Istra zabija. Ko neki dan finale kupa.

  • BarneyStinsonNPH 24.05.2019.

    Napokon se Rudeš vraca kuci ! Jebs Kranjcevicevu

  • gladijator 24.05.2019.

    Ajmooo Istra!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare