To je to što me zanima!

Rudić: Predobra je Hrvatska da bi tek tako gubila utakmice

POPRAVNI Hrvatski vaterpolisti u drugom kolu EP-a igraju protiv Francuske (17:15). Svjetski doprvaci i olimpijski pobjednici izblamirali su se na otvaranju protiv Srbije...
Vidi originalni članak

Bojim se samo da ovaj poraz ne ostavi psihološkog traga na momčadi. Dugo sam u tom sportu te znam da na turnirskim natjecanjima ovakav poraz može biti bolan i ostaviti traga, javio se Ratko Rudić, bivši hrvatski izbornik i legenda našeg vaterpola.

Ne tako davno, prije svega četiri godine, Hrvatska je bila strah i trepet. Olimpijske igre u Londonu 2012. osvojili smo rijetko viđenom dominacijom.

Bez Rudića, uz dužno poštovanje prema izborniku Ivici Tucku, naša momčad izgleda neravnopravno, bezidejno i nemoćno. Kao da svi, od izbornika do igrača, jedva čekaju kraj utakmice. Uostalom, na posljednja dva velika natjecanja od Srbije smo izgubili identično - sedam razlike. Previše za aktualne olimpijske pobjednike, čak i ako su bez Muslima i Obradovića.

- Da, dva puta po sedam razlike, u Kazanju i sad u Beogradu. No mislim da to nije pravi odraz stanja. Ne mislim da je Hrvatska toliko lošija od srbijanske reprezentacije. Dva su glavna uzroka teškog poraza od Srbije. Loša obrana i realizacija igrača više. Krenuli smo dobro i kad smo trebali održati rezultat, nismo mogli realizirati igrača više. Počeli smo raditi početničke pogreške pa dopustili lagane golove. I tu je bio kraj - kaže Rudić i dodaje:

- Pavić je dobro branio, nije on bio problem, nego obrana. Srpski igrači su ostajali potpuno sami! Nije bilo te agresivnosti u obrani koja bi pomogla Paviću da još bolje brani.

Hrvatska je igrala toliko loše da su iznenadili čak i srpske vaterpoliste, koji kažu da nisu vjerovali da se Hrvatska može pobijediti s “pola gasa”. A, eto, može i u prvoj brzini.

- A ništa, sad imamo dvije lakše utakmice, Francusku i Maltu, i to treba pobijediti - istaknuo je Rudić.

Nasreću, iz skupine svi idu dalje. Danas Hrvatska igra protiv Francuske (17:15) pa s Maltom u četvrtak.

- Dobro je da su sad lagani protivnici. Čitam i slušam kako svi kritiziraju Hrvatsku, ali, ljudi - Hrvatska ima dobru momčad! U toj momčadi su ponajbolji vaterpolisti svijeta. I sad, kad mnogi kritiziraju, ja sam uvjeren da će se Hrvatska podići, da će imati i te kako važnu ulogu na ovom Europskom prvenstvu i da ćemo se još veseliti. Možemo puno bolje, nije ovo realna slika iako je bolna. Ako dečki u sljedeće utakmice uđu onako kako znaju, neće biti problema - zaključio je Ratko Rudić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • josko busljeta 13.01.2016.

    Ja vec godinama "bjesnim"jer nasi vrsni treneri pocevsi od IVICA u nogometu PILICA u tenisu (osvajao je Davis kupove kao Dinamo nog.prvenstva u Hrvatskoj) RUDICA u vaterpolu CERVARA u rukometu i onda dosao Goluza koji kao prvu glupost cini pa jednoga BALICA (godinama jednoga od najboljih igraca svijeta)izbacuje iz momcadi Hrvatske zbog toga posto mu ne odgovara u njegovom konceptu igre(nema nacije koja mu nebi bila dala drzavljanstvo da je on to htio).Pratim nas sport vise od 50 god. i to intenzivno.Radujem se logicno uvijek kada pobijede pogotovo one jace ekipe ali i bjesnim kada izgube jer zakazu a znam da mogu mnogo vise od sebe dati nego sto su to i pokazali! Mi smo jako emocijonalan narod pa se neki put pitam dali bi mi vise ubuduce trebali trenera/psihologa sto je u danasnjemu sportu A i O kako kazu strucnjaci.DREKNUTI kad treba a opet SMIRITI kada to situacija zahtijeva Ima takvih trenera sigurno, ali puno puta se korupcija umijesa i z...... sve !!!Samo bi trebalo nasu politiku "proci"pogledom i ustanoviti koje grijeske su pravljene a gdje smo bili uspjesni .Ma gdje to stoji da mi neznamo iz proslosti i nauciti..To je bio moj mali Pledoaje.Hvala na pozornosti.!Pozdrav svima istomisljenicima !

  • ministar obrane 12.01.2016.

    Je Rudicu, ali kad bi je ti vodio.

  • sp analiticar 12.01.2016.

    izgubiti je sportski,a jeli sportski osramotiti se

Komentiraj...
Vidi sve komentare