To je to što me zanima!

Rudić želi na Olimpijadu s dvostrukom krunom

Izbornik Ratko Rudić, koji će u četvrtak suziti krug na 13 igrača, želi da Hrvatska na Olimpijske igre putuje kao svjetski i europski prvak
Vidi originalni članak

U Malagi, rodnome gradu velikoga Pabla Picassa, svjetski vaterpolski prvaci udaraju finalnu glazuru za Olimpijske igre. Tamo na jugu Španjolske već u petak će igrati prvu utakmicu na EP-u protiv Mađara u 19.30 sati.
Ovoga puta “zagrijavanja” nema, prvi protivnik je reprezentacija s 12 naslova europskog prvaka u vitrinama, momčad koja ima Kasasa, Kissa i Benedeka i koja je “gladna” uzvrata za onaj šokantni poraz u finalu Svjetskoga prvenstva.
Ratko Rudić u Malagi može računati samo na 13 igrača, dvojicu koji su prošli pripreme morat će “prekrižiti” i to će, kaže, učiniti tek večeras, 24 sata prije utakmice. Za očekivati je da bi se Rudić mogao odlučiti za igrače koji su prošle godine u Australiji osvojili SP.
Bude li tako, vjerojatno će otpasti dvojica “jugaša”, mladi Sandro Sukno i treći centar Dobud.
Ako dečki ne uspiju, neće nikom pasti kruna s glave, no Ratko Rudić kaže da je došao po još jedno zlato. Na OI želi putovati kao aktualni svjetski i europski prvak.

NEMA JEDINO JOSIPA PAVIĆA
Izuzev ozlijeđenoga golmana Pavića, Ratko Rudić u Malagi će na raspolaganju imati sve igrače koji su prošle godine osvojili SP. U najjačem sastavu su i prvi protivnici, svjetski viceprvaci Mađari.

EUROPSKO PRVENSTVO - SKUPINA A
1. Mađarska
2. Španjolska
3. Grčka
4. HRVATSKA
5. Slovačka
6. Crna Gora

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare