To je to što me zanima!

Rukavina upozorava: Belgijci su me već jednom "nakantali"

Svi su već upisali tri boda, a vjerujte da neće biti lako. U Panathinaikosu sam od Standarda u Ateni izgubio 3-1, kaže Dinamov nogometaš Ante Rukavina
Vidi originalni članak

Ej, Ante, kak si kaj, pozdravio je dječak iz Dinamove omladinske škole na stadionu Antu Rukavinu i pružio mu ruku.
- Kak sam kaj, ha? - ponovio je Ante i dodao:
- Dobro je, nije loše, super se osjećam.

U Osijeku je “šokirao” Dinamove navijače. Sam je izašao na golmana domaćih Karduma, krenuo u dribling, ali je zapeo...
- Izgubio sam korak, ali morao sam to bolje izvesti. Želio sam ga driblati, ali dobro je istrčao i uzeo mi taj korak. Nije opravdanje, morao sam zabiti, ranije bismo riješili utakmicu. Bila je to moja pogreška - kaže Ante.

Nisam u krizi, doći će ubrzo sve na svoje, Ante nije zabio od Villarreala

Zadnji gol Rukavina je zabio protiv Villarreala. A golovima Györu uveo je Dinamo u Europsku ligu, u prvenstvu je dodao tri...
- Ma nije to kriza, ne brinem se previše zbog toga. Nekad te gol ide, nekad malo stane. Najvažnije je da pobjeđujemo, a ne da ja zabijem. Piše se i ako odradim trenerove zahtjeve. A ponekad zaista nedostaju milimetri, no doći će opet sve na svoje, ne brinem se.

Trener nije bio zadovoljan igrom protiv Osijeka.
- Rekao je i nama da moramo biti bolji i efikasniji, više dominirati. Trebali smo utakmicu puno prije riješiti. Naravno da možemo biti još puno bolji, popraviti igru, ali važno je da dominiramo. Pa i protiv PAOK-a smo dominirali, ali nažalost, nismo pobijedili.

Brugge će se zatvoriti, ali ne smijemo ih bezglavo napasti, Ante vjeruje u uspjeh

U četvrtak slijedi još jedan europski ispit, na Maksimir dolazi Club Brugge.
- Moramo igrati svoju igru, trener ih je gledao i odredit će taktiku. Iskusniji su od nas u Europi, ne smijemo ih bezglavo napasti, moramo biti lukavi - rekao je Ante i dodao:
- Vidim da su neki već upisali tri boda, kao da će biti lako. A budite sigurni da neće. Igrao sam s Panathinaikosom protiv Standarda, to je klub među prva tri u Belgiji, kao i Brugge. U Ateni su nas nakantali 3-1. Moramo biti lukavi jer oni se moraju vaditi, a bio bi im dovoljan i bod. Vjerujem da će se zatvoriti.

Trener je bio napadač i sve zna, puno mi pomaže

Ušao je Vahid Halilhodžić podno južne tribine, potapšao Rukavinu po glavi i upitao ga, namikgnuvši, “Jesi ti uopće bio na treningu?”. Malo se zbunio, jer naravno da je bio...

Rekao je trener i da će mu cijela sezona biti teška jer dvije sezone nema kontinuitet.
- Trener me stalno savjetuje, bio je napadač, pa još bolje zna sve. Ohrabruje me, govori mi za kretnje, neke napadačke cake. Adaptirao sam se dobro, ali u pravu je, nedostaje mi taj kontinuitet - rekao je Ante.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare