To je to što me zanima!

Rumunjski div ima 17 godina, 231 cm i može zakucati stojeći

I DALJE RASTE Robert Bobroczky (17) velika je košarkaška nada. Visok je 231 cm i američki košarkaški stručnjaci rade na tome da postane jedan od najboljih igrača u budućnosti...
Vidi originalni članak

Drugi najviši košarkaš na svijetu nosi veći broj tenisica od LeBrona Jamesa, ima 17 godina, 231 cm visine i tek 88 kg. Dolazi iz Rumunjske i njegovo ime je Robert Bobroczky.

Pogađate, igra na poziciji centra i na njega ide svaka lopta pod koš jer on može zakucati - stojeći.

Zbog iznimne visinske nadmoći u mlađim selekcijama morao je svoj košarkaški put nastaviti u SAD-u gdje stručnjaci naporno rade kako bi Robert fizički ojačao. 

Na sveučilištu Spire o njemu vodi brigu glavni čovjek Bobby Bossman.

- U 2017. smo ga prvi put primijetili. Kontaktirali smo njega i obitelj i oni su pristali na naš plan da Robert dođe u SAD. On je ovdje već nekoliko mjeseci i živi u našem kampu - počeo je Bossman pa nastavio:

- Ima sjajne ruke, odličnu košarkašku tehniku i sjajna proigravanja. Ima fizičke predispozicije, inteligenciju i može sigurno postati odličan profesionalac jednoga dana. Ono što njega čini različitijim od drugih je radna etika, on jednostavno ne prestaje s treningom.

Talentirani košarkaš nije samo dobar u sportu. Pravi je poliglot, govori engleskim, mađarskim, talijanskim i rumunjskim jezikom te postiže vrlo dobar i odličan uspjeh u školi.

- Povučen je i tih, ali ima fantastičan smisao za humor. Moja djeca ga obožavaju, a on je doista skroman. Poštuje starije i ništa ne želi uzeti besplatno. Jednom smo išli u dućan i on me zamolio da mu kupim losion za tuširanje. Kupio sam mu, a on je već sutradan došao i donio mi pet dolara. Ma, on je fantastičan klinac - ispričao je Bossman.

Dovoljan je samo jedan pogled na fotografiju s neke njegove utakmice...

Robert ne može stati u običan automobil i viši je od svakog NBA igrača. Jedini koji je ispred njega je Paul Sturgess sa 234 cm, no nema sumnje da će ga Bobroczky 'nadvisiti' kroz koju godinu. Ako ne i ranije!

Njegov otac Zigmond je bivši košarkaš i visok je 2,17 metara. U povijesti NBA lige samo 20 igrača bili su visoki 221 centimetar ili viši. Robert je u to društvo ušao već s 13 godina.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Magija_1 09.03.2018.

    Jadan, izgleda jako slabo, ko da jedva stoji na nogama....

  • dakidale 07.03.2018.

    Boze mi oprosti ovo je bolesno

  • LOLNeki 07.03.2018.

    Kažu velika nada a siguran sam da to kažu samo zato što je tako nenormalno visok. Pratim košarku dugo i trenirao sam, i ja sam siguran da će mu ta visina biti više prepreka nego nekakav plus kao što bi većina to mogla pomisliti. Treba to tijelo pokrenuti a i ozljede će gotovo sigurno biti puno češće zbog toga što je tako naglo izrastao. Predviđam da će u najboljem slučaju biti drugi Gheorge Muresan, sjećam se kada je igrao jako sličan ovom dečku, usporen kao veliko drvo, njegova momčad je u napadu i završi napad i svi se vraćaju u obranu, dok se Mureshan dogega do svoje polovice da igra obranu njegova momčad je već ponovno u napadu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare