Obavijesti

Sport

Komentari 63

Rumunjski div ima 17 godina, 231 cm i može zakucati stojeći

Rumunjski div ima 17 godina, 231 cm i može zakucati stojeći
1

I DALJE RASTE Robert Bobroczky (17) velika je košarkaška nada. Visok je 231 cm i američki košarkaški stručnjaci rade na tome da postane jedan od najboljih igrača u budućnosti...

VIDEO

Drugi najviši košarkaš na svijetu nosi veći broj tenisica od LeBrona Jamesa, ima 17 godina, 231 cm visine i tek 88 kg. Dolazi iz Rumunjske i njegovo ime je Robert Bobroczky.

Pogađate, igra na poziciji centra i na njega ide svaka lopta pod koš jer on može zakucati - stojeći.

Zbog iznimne visinske nadmoći u mlađim selekcijama morao je svoj košarkaški put nastaviti u SAD-u gdje stručnjaci naporno rade kako bi Robert fizički ojačao. 

Na sveučilištu Spire o njemu vodi brigu glavni čovjek Bobby Bossman.

- U 2017. smo ga prvi put primijetili. Kontaktirali smo njega i obitelj i oni su pristali na naš plan da Robert dođe u SAD. On je ovdje već nekoliko mjeseci i živi u našem kampu - počeo je Bossman pa nastavio:

- Ima sjajne ruke, odličnu košarkašku tehniku i sjajna proigravanja. Ima fizičke predispozicije, inteligenciju i može sigurno postati odličan profesionalac jednoga dana. Ono što njega čini različitijim od drugih je radna etika, on jednostavno ne prestaje s treningom.

Talentirani košarkaš nije samo dobar u sportu. Pravi je poliglot, govori engleskim, mađarskim, talijanskim i rumunjskim jezikom te postiže vrlo dobar i odličan uspjeh u školi.

- Povučen je i tih, ali ima fantastičan smisao za humor. Moja djeca ga obožavaju, a on je doista skroman. Poštuje starije i ništa ne želi uzeti besplatno. Jednom smo išli u dućan i on me zamolio da mu kupim losion za tuširanje. Kupio sam mu, a on je već sutradan došao i donio mi pet dolara. Ma, on je fantastičan klinac - ispričao je Bossman.

Dovoljan je samo jedan pogled na fotografiju s neke njegove utakmice...

Robert ne može stati u običan automobil i viši je od svakog NBA igrača. Jedini koji je ispred njega je Paul Sturgess sa 234 cm, no nema sumnje da će ga Bobroczky 'nadvisiti' kroz koju godinu. Ako ne i ranije!

Njegov otac Zigmond je bivši košarkaš i visok je 2,17 metara. U povijesti NBA lige samo 20 igrača bili su visoki 221 centimetar ili viši. Robert je u to društvo ušao već s 13 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union