To je to što me zanima!

Rumunjski prvak doma izgubio samo jednom, Bečani od Lokosa vrijede 18 milijuna eura više

Na samo jednu utakmicu sve je moguće, a hrvatski predstavnici imat će težak posao u 2. pretkolu Lige prvaka. Dinamo ide na noge momčadi koja u pravilu ne gubi kod kuće, dok Lokosi idu na duplo vrjedniju momčad
Vidi originalni članak

'Modri' su bili nositelji u ždrijebu za 2. pretkolo Lige prvaka te je njihova kuglica bila druga izvučena na ždrijebu, dok je prva bila ona s imenima malteške Floriane i rumunjskog Cluja! Teško je za očekivati da će Maltežani napraviti nešto protiv rumunjskog prvaka pa će Dinamo vjerojatno u goste na tvrđavu Cluja. 

ŽDRIJEB PRETKOLA LP Dinamo će na Maltežane ili Cluj, a Lokosi dočekuju bečki Rapid

Ove je sezone rumunjski prvak u ligi odigrao 36 utakmica te je slavio 22 puta, remizirao šest puta, a izgubio tek u četiri navrata. Valja istaknuti da su kod kuće praktički nepobjedivi jer su u 18 susreta slavili 15 puta, tek dva je puta protivnička momčad došla do boda, a puni plijen uzela je samu Universitatea Craiova.

U 1/16 finala Europske lige ove sezone je Cluj pokazao što može kad je dobro namučio Sevillu, a na kraju je momčad iz rumunjske ispala zbog primljenog gola kod kuće nakon što je u dvije utakmice ukupni rezultat bio 1-1. Zabili su u 87. minuti utakmice u Sevilli za veliko slavlje, ali je ubrzo gol poništen zbog igranja rukom. 

ZORAN MAMIĆ 'Bolje poznajem Cluj, ali naš se cilj zna - mi želimo pobijediti...'

Tamo se nalaze i dva nogometaša koja imaju i hrvatsko državljanstvo - Damjan Đoković (30), veznjak koji ima i nizozemsko državljanstvo te desni bočni Mateo Sušić (29) rođen u Mostaru. Momčad vrijedi 25 milijuna eura, što je velikih 68 milijuna eura manje od vrijednosti Dinama, ali to ne smije zavarati. Najvrjedniji igrač je napadač Billel Omrani (27) - 2.8 milijuna eura, dok za usporedbu najvrjedniji igrač, odnosno golman 'modrih' Dominik Livaković (25), vrijedi 12.5 milijuna eura. U redovima Cluja je i bivši golman Dinama, Poljak Grzegorz Sandomierski (30).

Utakmica bi se, ako Cluj prođe Maltežane, trebala igrati u Rumunjskoj, ali sve je pod znakom pitanja zbog korona virusa. Podsjetimo, koronu je imalo nekoliko članova kluba, a među njima i trener Dan Petrescu.

U Zagreb dolazi viceprvak Austrije duplo vrjedniji od Lokosa

Zagrebačka Lokomotiva mogla je izvući tri teška protivnika - turski Bešiktaš, češku Viktoriju Plzen i austrijski Rapid, a loptice su odlučile da viceprvak Austrije dolazi u Hrvatsku. Bečki Rapid sezonu je završio na drugom mjestu sa 38 bodova u doigravanju za prvaka, odnosno 12 manje od RB Salzburga (50) koji je osvojio naslov. 

'LOKOSI' NA RAPID Tomić o ždrijebu: Glavno da smo izbjegli Turke i da igramo doma

Oni su također igrali 1/16 finala Europske lige, ali tamo nisu imali što tražiti jer ih je ždrijeb spojio s milanskim Interom koji ih je u dvije utakmice dobio s ukupno 5-0. U njihovim je redovima i bivši stoper Osijeka, Mateo Barać (26) koji je ozlijeđen, kao i napadač Deni Alar (30) koji je rođen u Slavonskom Brodu, ali ima dva nastupa za austrijsku reprezentaciju.

Prema Transfermarktu je vrijednost Bečana 31.75 milijuna eura, a najskuplji pojedinac je Grk Taxiarchis Fountas (24) koji vrijedi tri milijuna eura, kao i Dejan Ljubičić (22), veznjak koji je nastupao za mladu austrijsku reprezentaciju, a brat Robert (21) mu ima i hrvatsko državljanstvo.

Susret bi se trebao odigrati na Kranjčevićevoj, a utakmice će se igrati 25. ili 26. kolovoza. A što slijedi nakon toga? Treće pretkolo na rasporedu je sredinom rujna, 15. ili 16. u mjesecu, ali prvo treba proći prepreke zvane Cluj i Rapid. U slučaju prolaza čekaju ih još nezgodniji protivnici. Dinamo može na Crvenu zvezdu, azerbajdžanski Qarabag, Legiju iz Varšave, Makabi Tel Aviv, norveški Molde, a Lokomotiva? U taj dio ždrijeba dolaze Benfica, Dinamo Kijev, Gent, Krasnodar i Rennes. Ako se dogodi da naši predstavnici ispadnu, čeka ih treće pretkolo Europske lige.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • stjepan berma 11.08.2020.

    Kako bi bilo lijepo kad bi oba naša kluba uspjela pobijediti.

  • ITALO DISCO_961 10.08.2020.

    sta je nasih decki rodenih vani... u mnogim klubovima igraju..

  • Prnbaja 10.08.2020.

    Puuuuušing obje prčije

Komentiraj...
Vidi sve komentare