To je to što me zanima!

'Rus mi je nakon obrane rekao da nisam normalan, a u Dinamu bih mogao ostati - cijeli život!'

Prije svake utakmice pomolim se i prvo obučem desnu rukavicu, izađem na hodnik i igram košarku dvije, tri minute, rekao je golman Dinama Dominik Livaković i otkrio da mu je Miérez najopasniji napadač
Vidi originalni članak

Dominik Livaković profilirao se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji u "jedinicu" hrvatske nogometne reprezentacije koja bi to trebala ostati jako dugo. Jer tek je napunio 26 godina, i to baš s momčadi u Rovinju, na zimskim pripremama Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaković proslavio 26. rođendan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U intervjuu za Sportske novosti Livi je otkrio zašto je tako dobar tehničar. Na treningu se dodavao s Ademijem i lopta mu nije pala pet minuta...

- Igram dobro mali nogomet. Kad igramo, bogme sam dobar. Drugačije je kad dođe utakmica, pa taj pritisak, kad te suparnik stisne, planski pokriva tvoje igrače... Nije to isto.

Ima i ritual prije svake utakmice.

- Pomolim se. Uvijek prvo navučem desnu rukavicu. Kad sam probao početi s lijevom, nešto mi je pucalo na spoju, haha. Na hodniku ispred svlačionice uzmem košarkašku loptu i igram košarku dvije, tri minute prije nego što izađem na teren ili se dodajem s direktorom stadiona Miljenkom Sakomanom - rekao je Livaković.

Primljeni gol protiv Cluja u kvalifikacijama Lige prvaka smatra velikim kiksom. Ali tad je obranio i penal. A najbolja obrana? Tu nema dvojbe.

- Daleko mi je najbolja obrana ona protiv CSKA kad sam letećom nogom u zraku obranio udarac Čalova. Nikad tako u životu nisam podigao nogu, definitivno najdraža obrana. Čalov mi je dobacio: "Ti nisi normalan!". Najveći kiks? Onaj protiv Portugala kad sam pao na Lovrena. Trebao sam tu loptu boksati, ali obično treneri kažu "hvataj" - kaže Livaković.

Osijekova Ramóna Miéreza smatra najopasnijim napadačem protiv kojega je igrao, a u HNL-u bi, kaže, dugo mogao ostati.

- Imao sam ponudu Montpelliera od osam milijuna eura, to je za golmana vrhunska ponuda, ali tad je dolazio Euro, mislim da sam napravio dobru stvar što sam ostao. Ha, mogu vam i ovo kazati. Možda ću cijeli život ostati u Dinamu! Tko zna. Nema tu prognoza...

Da može birati, kaže, najradije bi u Primeru, a sviđa mu se i Serie A.

- Za Premiership moram biti mrvicu iskusniji, a u Španjolskoj je super klima, a ja sam iz Zadra i to mi odgovara - rekao je Livaković za Sportske novosti.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • 03041 12.01.2021.

    Dobro on zarađuje i u Dinamu. Ako ne gleda samo lovu, bolje mu je biti ovdje nego kao Kalinic otići van i nakon par losih utakmica klupa.

  • Mthesecond 12.01.2021.

    Solidan vratar,ali tek cemo ga vidjeti na velikoj sceni,ovo s Dinamom je djecja igra..Dobro je da je tu I tamo osjetio kako se igra u Europi,znao se naprimati golova no mora proci I tu skolu dok ne ocvrsne..Francuska il Engleska liga (druga) najbolji izbor za njega..WBA, West Ham, Southampton,Midlesbrough,tu bi bio ko doma.

  • šaci1111 12.01.2021.

    Da mu ćaća nije to što je i da ga nije gura kad je bija najveća rupetina sa svitu posta bi on moj ku...c a ne ovo danas, malo manja rupa nego prije.Veza je sve pa i u nogometu, bitno da tata ima para a ti možeš imati obe live opet su ti veće šanse za uspjeh nego nekome tko je 10x talentiraniji ali mu stari nije podmazan.Da išta vridiš ne bi ti govorija da ćeš cili život ostat u dinamu a pogotovo kad znamo da će te tvoj drugi "tata" prodat za prvu solidnu čak ne dobru ponudu, znači nisi samo kratak već i licemjeran kada daješ takve izjave a znaš i sam da su šanse da ostaneš cili život tu nikakve poput toga da će ti tvoj drugi "tata" biti kažnjen sa svoju pljačku.HŽV miševi purgerski!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare