Obavijesti

Sport

Komentari 139

'Rus mi je nakon obrane rekao da nisam normalan, a u Dinamu bih mogao ostati - cijeli život!'

'Rus mi je nakon obrane rekao da nisam normalan, a u Dinamu bih mogao ostati - cijeli život!'
7

Prije svake utakmice pomolim se i prvo obučem desnu rukavicu, izađem na hodnik i igram košarku dvije, tri minute, rekao je golman Dinama Dominik Livaković i otkrio da mu je Miérez najopasniji napadač

VIDEO

Dominik Livaković profilirao se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji u "jedinicu" hrvatske nogometne reprezentacije koja bi to trebala ostati jako dugo. Jer tek je napunio 26 godina, i to baš s momčadi u Rovinju, na zimskim pripremama Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaković proslavio 26. rođendan

Pokretanje videa...

Livaković proslavio rođendan 01:00

U intervjuu za Sportske novosti Livi je otkrio zašto je tako dobar tehničar. Na treningu se dodavao s Ademijem i lopta mu nije pala pet minuta...

- Igram dobro mali nogomet. Kad igramo, bogme sam dobar. Drugačije je kad dođe utakmica, pa taj pritisak, kad te suparnik stisne, planski pokriva tvoje igrače... Nije to isto.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

Ima i ritual prije svake utakmice.

- Pomolim se. Uvijek prvo navučem desnu rukavicu. Kad sam probao početi s lijevom, nešto mi je pucalo na spoju, haha. Na hodniku ispred svlačionice uzmem košarkašku loptu i igram košarku dvije, tri minute prije nego što izađem na teren ili se dodajem s direktorom stadiona Miljenkom Sakomanom - rekao je Livaković.

Primljeni gol protiv Cluja u kvalifikacijama Lige prvaka smatra velikim kiksom. Ali tad je obranio i penal. A najbolja obrana? Tu nema dvojbe.

- Daleko mi je najbolja obrana ona protiv CSKA kad sam letećom nogom u zraku obranio udarac Čalova. Nikad tako u životu nisam podigao nogu, definitivno najdraža obrana. Čalov mi je dobacio: "Ti nisi normalan!". Najveći kiks? Onaj protiv Portugala kad sam pao na Lovrena. Trebao sam tu loptu boksati, ali obično treneri kažu "hvataj" - kaže Livaković.

Osijekova Ramóna Miéreza smatra najopasnijim napadačem protiv kojega je igrao, a u HNL-u bi, kaže, dugo mogao ostati.

- Imao sam ponudu Montpelliera od osam milijuna eura, to je za golmana vrhunska ponuda, ali tad je dolazio Euro, mislim da sam napravio dobru stvar što sam ostao. Ha, mogu vam i ovo kazati. Možda ću cijeli život ostati u Dinamu! Tko zna. Nema tu prognoza...

Da može birati, kaže, najradije bi u Primeru, a sviđa mu se i Serie A.

- Za Premiership moram biti mrvicu iskusniji, a u Španjolskoj je super klima, a ja sam iz Zadra i to mi odgovara - rekao je Livaković za Sportske novosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu