To je to što me zanima!

Rusima zabranili i nastup na Europskom prvenstvu u Splitu

Na Europskom prvenstvu sudjelovati bi trebalo 16 reprezentacija, pa će sada, jasno, trebati naći i reprezentaciju koja će zamijeniti Rusiju, koja i u vaterpolu plaća cijenu
Vidi originalni članak

Poplavi zabrana ruskim sportašima i reprezentacijama priključila se i Europska organizacija vodenih sportova (LEN). Drugim riječima, vaterpolska vrsta Rusije neće sudjelovati na ovoljetnom Europskom prvenstvu koje će ugostiti Hrvatska i Split u Spaladium areni od 27. kolovoza do 10. rujna.

Razlog, dakako, više nije potrebno ni isticati. LEN-ov odbor na sastanku je odlučio zabraniti nastup svim ruskim te bjeloruskim sportašima na natjecanjima pod svojim okriljem. Naravno, ne treba ni spominjati da se nijedno natjecanje neće više održati na ruskom i bjeloruskom području.

Na Europskom prvenstvu sudjelovati bi trebalo 16 reprezentacija, pa će sada, jasno, trebati naći i reprezentaciju koja će zamijeniti Rusiju. Prošlog tjedna upravo su okončane kvalifikacije, a nastup su, uz Hrvatsku, osigurali Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Srbija, Španjolska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Izrael, Malta, Nizozemska, Rumunjska i Slovačka. Ždrijeb će se održati 23. travnja.

Također, LEN će dati i potporu Hrvatskoj koja je odlučila pomoći ukrajinskim plivačima i ostalim sportašima u vodenim sportovima, kao i članovima njihovih obitelji. U hvalevrijednu akciju uključili su se Zagreb, Zadar, Rijeka i drugi...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NindžaPijace 04.03.2022.

    Glupost. Sportaši nemaju ništa sa politikom.

  • Ante_8844 04.03.2022.

    Odlicna vijest. Rusiju treba potpuno izolirati iz svega tako dugo dok imaju rezim kakav imaju sada. Proslu noc pokusali su zapaliti najvecu nuklearku u Europi. To moze zamo zvijer da uradi.

  • _MAX_ 04.03.2022.

    LOL kako gazda kaze iz Brisela, sto sport ima sa ratovima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare