To je to što me zanima!

Ruska premierliga: Golman je spasio bod Biliću i Ćorluki!

Nisam očekivao da će Lokomotivu biti cilj doći ovamo i igrati na bod. Po to su došli, to su i sproveli u djelo, rekao je po svršetku utakmice Spartakov trener Karpin
Vidi originalni članak

U gradskom su derbiju 21. kola Ruske premierlige nogometaši moskovskih Spartaka i Lokomotiva na Lužnikiju odigrali 0-0...

Većim dijelom utakmice gostujući je sastav, koji s klupe uz pomoć čete hrvatskih suradnika vodi Slaven Bilić, bio u podređenom položaju. Domaćini su ti koji su izgubili dva boda. S nekoliko sjajnih obrana onemogućio ih je brazilski golman Guilherme, posebice najisturenijeg napadača Artema Džjubu. Sredinom drugog dijela goste je spasila i greda.

- Nisam očekivao da će Lokomotivu biti cilj doći ovamo i igrati na bod. Po to su došli, to su i sproveli u djelo – rekao je po svršetku utakmice Spartakov trener Valerij Karpin.

Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta u obrani Bilićeva sastava, dok je Ognjen Vukojević drugi nastup za domaće upisao ušavši u igru u 77. minuti.

Bilić: Zaslužili smo bod borbenošću i željom

Bila je to dobra utakmica, možda ne tako lijepa, ali prikladna derbiju. Želio bih posebno zahvaliti našim navijačima koji su nas sjajno podržali. Mi smo zaslužili bod borbenošću i željom koju smo pokazali na travnjaku. Nismo uspjeli stvoriti prilike kao Spartak, koji je dominirao terenom i stvorio opasnije prilike, ali i mi smo imali nekoliko dobrih situacija koje su mogle rezultirati opasnim napadima na suparničkoj polovici. Ukupno gledano mislim da je rezultat pošten. Za našu je momčad bodovno, a još više psihološki, remi jako dobar rezultat. Momčad je živa i još više ujedinjena – komentirao je Bilić na press-konferenciji nakon susreta.

Ruski su novinari Biliću kontrirali kako njegova momčad uopće nije razmišljala o napadu u utakmici protiv Spartaka i pitali ga može li biti zadovoljan rezultatom 0-0 s obzirom da je njegova momčad tek osma na ljestvici s odigranom utakmicom više?

- Ako pogledam ljestvicu reći ću vam da nisam zadovoljan mjestom koje zauzimamo. U današnjoj smo utakmici željeli uzeti tri boda sa Lužnikija. Ali ne smijemo zaboraviti da je to bila gostujuća utakmica protiv Spartaka i da bod s obzirom na to kako se razvijala i nije loš. Ako se malo odmaknete od situacije na ljestvici, zadovoljan sam rezultatom, a bio bih još i zadovoljniji da smo pobijedili.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • domo1111 16.03.2013.

    pa kakva je bila utakmica?? Igrao je na bod,kao s našom reprezentacijom u puno utakmica kad smo se jedva provlačili kroz kvalifikacije. treba malo i muda imat. istna par bodova ga dijeli od europe.. al i teške utakmice u preostalim kolima. ako u idućem kolu protiv rubina ne uzme bodove to peto mijesto će biti jako daleko

  • peter_1 16.03.2013.

    e slavene bojim se da brojiš sitno još u lokomotivu

  • c_a_r_l_y 16.03.2013.

    Vedran Ćorluka bio je igrač utakmice, najboljem strijelcu ruske Premjer lige Movsisjanu nije dao ni da primi loptu, a kamoli da puca, ovaj je zamijenjen u 66. minuti! kad Vedran odigra dobru utakmicu štoviše odličnu vi napišete " Ćorluka igrao svih 90 min" a kad je na nekom partyu, šest dana punite naslovnice s time, i onda još to nazivate sportskim novinarstvom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare