To je to što me zanima!

Ruske rukometašice opet se popele na svjetski tron

Finale nije obilovalo lijepim potezima, što i nije neobično. Važnost utakmice sputala je igračice, a u takvoj igri najviše su pokazale golmanice
Vidi originalni članak

Pobjedom 29-24 u finalu Svjetskog prvenstva, rukometašice Rusije obranile su naslov osvojen prije četiri godine. Norveška je također obranila svoju medalju, drugi puta zaredom uzela je srebro. Silno su Norvežanke željele spojiti europsku i svjetsku titulu, no Ruskinje su ovoga puta bile bolje i zasluženo slavile.
Nije finale obilovalo lijepim potezima, što i nije neobično. Važnost utakmice sputala je igračice obiju ekipa, a u takvoj igri najviše su pokazale - golmanice. Ruskinja Suslina skupila je 16 obrana, a norveški dvojac Pedersen - Haraldsen ukupno čak 21.
Rusija je dominirala u posljednjih deset minuta prvog poluvremena i na odmor otišla s četiri gola razlike. U nastavku je Norveška počela dizati razinu svoje igre, vratila se u egal, ali završnica je pripala Ruskinjama. Od 21-20 u 47. minuti zabile su osam, a primile samo tri gola i otišle do svjetskog trona.
Uz sjajnu golmanicu Innu Suslinu, Ruskinje su do pobjede vodile i Kareeva sa šest i Postnova sa četiri gola. Kod Norvežanki je najviše (5) zabila Gro Hammerseng.

PROGLASILI SEDMORKU PRVENSTVA
Hrvaticama, naravno, nema ni traga. Jedino iz Rusije dolaze dvije igračice, a predstavnice još pet reprezentacija.
Nicolas (Fra) - Vyakhireva (Rus), Uskova (Rus) - Hammerseng (Nor), Görbicz (Mađ), Jurack (Nje) - Galca (Rum)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare